Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

Inca o chinezarie iese in lume: JL-10, la primul zbor | Foto

3 July 2013 3 Comments

JL-10Chinezii si-au reluat bunele obiceiuri de anul trecut si au prezentat, neoficial desigur, inca un avion. Este vorba despre primul JL-10 care va intra in dotarea Fortelor Aeriene Populare si Eliberatoare Chineze.

Aparatul, avand numarul de bord 10001, galbenul de fabrica si doar o mica emblema a Fortelor Aeriene aplicata sub deriva s-a ridicat la cer in prima zi a lunii iulie, fiind intampinat cu entuziasm chinezesc.

JL-10 nu este practic un necunoscut. El este avionul reactiv de antrenament avansat L-15 Falcon, construit de Hongdu Aviation Industry Corporation. Pentru ca numele de botez e destul de imperialist, Fortele Aeriene il vor avea pe inventar ca JL-10.

Iar primul JL-10, avion care va intra in dotarea PLAAF (People’s Liberation Army Air Force) tocmai ce-a zburat si vi-l aratam si noi in poze.

Demn de mentionat ar mai fi faptul ca L-15 ar putea deveni un hit pe piata internatioanala, chinezii anuntand ca i-au gasit deja un prim client pentru export, undeva prin Africa, si ca sunt discutii avansate cu mai multe state asiatice si sud-americane pentru el.

Foto via China Defense Blog

3 Comments »

  • Night-elf said:

    Mai nou stiam ca nu se mai cheama PLAAF ci China Air Force. Cred ca tot la voi pe site am citit.

  • Admin said:

    Asa e, dar si vechea denumire mai e acceptata si folosita, mai ales in mediile ne-chineze. O mai folosim si noi ca sa nu ne repetam prea mult 😀

  • Cezar said:

    Tot respectul pentru poporul si conducatorii chinezi! Pe zi ce trece demonstreaza ca au locul 1 in lume deja rezervat si asteapta doar ca timpul sa-si faca treaba! Inca odata, respect…China! Poate vreodata ne va darui si noua divinitatea intelepciunea necesara distingerii si diferentierii cailor bune de cele rele. Acum cu siguranta nu stim si nu vrem sa facem diferenta….vedem asta peste tot in jurul nostru.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.