Incepe distractia? Avion rusesc, interceptat de F-16 turcesti

f16Hai ca n-a durat asa mult pana la inceputul distractiei in Siria si zonele adiacente. Turcii au anuntat ca doua F-16 au interceptat una bucata avion rusesc care a pus-o de-un viol al spatiului aerian national.

Concret, Ministerul turc de Externe a anuntat ca un avion rusesc a violat spatiul aerian al Turciei in cursul zilei de sambata, undeva in zona granitei cu Siria, fiind interceptat de doua F-16.

Rusul a fost obligat sa revina in Siria, iar turcii au cerut explicatii oficiale.

Cum loviturile aeriene ruse sunt abia in faza incipienta, n-ar fi exclus ca asemenea interceptari sa aiba loc tot mai frecvent. Nu in fiecare zi are rusul sansa de a testa reactiile statelor NATO.

As putea sa pariez ca si israelienii vor intercepta destul de curand niste avioane rusesti “ratacite” in zona de granita.

5
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Corneliu FloreameguCezarJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Gîlceava’n cer.

Cezar
Guest
Cezar

Se trag ivanii cu prietenii lor istorici, turcaletii, de sireturi! Acum sa vedem care le are mai tari! 🙂

Jap
Guest
Jap

Iese blat.

megu
Guest
megu

De fapt, avioanele rusești au trecut printr-o zona tampon instituita de turci la graniță, împotriva încălcărilor de către avioanele siriene.
Rusii au bombardat un sat de graniță prin care se făcea traficul de arme agreat de turci, și care alimenta opoziția anti-Bashar. Evident ca turcilor nu le-a convenit chestia asta.
Iar pe rusi i-a durut în cur “interceptarea” făcuta de F-16. Au bombardat satul respectiv și și-au văzut de treaba.

Corneliu Florea
Guest

Asemenea situații, în viitor, ar putea inflama marii strategi, care se vor gândi la soluții de evitare a unui război ”cald”, la limitarea consecințelor și la prelungirea unui război cvasi-rece..