Home » Aviatie militara, featured, headline

Incepe distractia? Avion rusesc, interceptat de F-16 turcesti

5 October 2015 5 Comments

f16Hai ca n-a durat asa mult pana la inceputul distractiei in Siria si zonele adiacente. Turcii au anuntat ca doua F-16 au interceptat una bucata avion rusesc care a pus-o de-un viol al spatiului aerian national.

Concret, Ministerul turc de Externe a anuntat ca un avion rusesc a violat spatiul aerian al Turciei in cursul zilei de sambata, undeva in zona granitei cu Siria, fiind interceptat de doua F-16.

Rusul a fost obligat sa revina in Siria, iar turcii au cerut explicatii oficiale.

Cum loviturile aeriene ruse sunt abia in faza incipienta, n-ar fi exclus ca asemenea interceptari sa aiba loc tot mai frecvent. Nu in fiecare zi are rusul sansa de a testa reactiile statelor NATO.

As putea sa pariez ca si israelienii vor intercepta destul de curand niste avioane rusesti “ratacite” in zona de granita.

5 Comments »

 • Jap said:

  Gîlceava’n cer.

 • Cezar said:

  Se trag ivanii cu prietenii lor istorici, turcaletii, de sireturi! Acum sa vedem care le are mai tari! 🙂

 • Jap said:

  Iese blat.

 • megu said:

  De fapt, avioanele rusești au trecut printr-o zona tampon instituita de turci la graniță, împotriva încălcărilor de către avioanele siriene.
  Rusii au bombardat un sat de graniță prin care se făcea traficul de arme agreat de turci, și care alimenta opoziția anti-Bashar. Evident ca turcilor nu le-a convenit chestia asta.
  Iar pe rusi i-a durut în cur “interceptarea” făcuta de F-16. Au bombardat satul respectiv și și-au văzut de treaba.

 • Corneliu Florea said:

  Asemenea situații, în viitor, ar putea inflama marii strategi, care se vor gândi la soluții de evitare a unui război ”cald”, la limitarea consecințelor și la prelungirea unui război cvasi-rece..

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.