Home » Aviatie civila, featured, headline

Incepe restructurarea Tarom. In acest an putem avea primele concedieri

6 September 2017 3 Comments

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat recent ca Tarom va intra intr-o procedura de restructurare, transmitand ca vor avea loc concedieri.

Cuc sustine ceea ce mai toti oamenii de bun simt au vazut de ani de zile, anume ca operatorul aerian are o schema de personal mult supradimensionata.

“Va urma o procedură şi de restructurare a companiei TAROM. Este normal să se întâmple acest lucru, pentru că avem personal supradimensionat pentru numărul de aeronave care sunt zburate.

Asta (numarul de angajati ce vor fi dati afara – n.red.) rămâne să vedem din ce ne aduce domnul director Susanu după ce discută cu echipa lui de management de acolo. Aştept să-mi aducă toate măsurile pe care le-am discutat până pe 10 septembrie.”

Directorul interimar al Tarom, Florin Susanu, va prezenta pana in data de 10 septembrie planul pentru redresarea companiei, care va incluse si reducerea numarului de angajati, dupa care, presupun, se va trece si la concedieri.

Foarte importante vor fi insa functiile celor la care se va renunta si aici marturisesc ca am un mare semn de intrebare. Cuc, ministrul Cuc, e ala care a bagat-o pe aia de la romaniateve in Consiliul de Administratie, deci omul nu pare ca are vreo greata in a-si proteja oamenii.

Nu m-ar mira, asadar, ca plimbatorii de hartii care au unica aptitudine de a fi rudele sau amicii cui trebuie sa ramana in companie, iar oamenii care chiar muncesc sa fie pusi pe liber.

3 Comments »

  • Jap said:

    Și eu care voiam să mă angajez la Tarom,ca ‘plimbător de hirtii’!

  • Tauteanu said:

    Romania si structura sa economica de multi, foarte multi ani sufera de sindromul “prietenii stiu de ce”. Adica ori care partid vine la putere, imediat racoleaza omenii lui de “incredere” si face schimbari in posturi importante fara a tine cont si de competente. Acest sindrom in toate sectoarele de stat! “Yessman-i care la ordin pot canaliza si sume importante spre fericirea partidului. La o mare sindrofie cand partidul iesit invingator dupa votari, auzind ca comesenii discutau deja unde pe cine pun la conducerile, am intrebat un “corifeu” – da bine dar de unde stiti daca omul e si competent? Pai….vom vedea. Si daca va face greseli in dauna bugetului? Pai….atunci o vom schimba cu altu. Da – dar intre timp au produs gauri imense in economie! Pai…vom drege cu ordonante si alte legi sa recuperam…:(((( Pe aceasta tema au fost interpelari in senat dar fara nici un rezultat. “Vin ai nostri – pleca ai nostri”, si d,a capo in permanenta.

  • Cristian said:

    Probabil ca primii care vor fi dati afara sunt cei care lucreaza, cei care sunt competenti si altii asemenea. In nici un caz cei angajati pe pile.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.