Home » Aviatie militara, featured, headline

Incident cu MiG-21: Un LanceR de la Campia Turzii si-a “pierdut” rezervoarele suplimentare

21 October 2014 3 Comments

21Ministerul Apararii a semnalat un incident petrecut marti cu un avion MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii.

“Marţi, 21 octombrie, în jurul orei 16.00, pe timpul executării unui zbor de antrenament, rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauza producerii incidentului de zbor”, se arata in comunicatul Ministerului.

Agentia Mediafax anunta pe surse ca incidentul ar fi survenit ca urmare a unei defectiuni tehnice.

“Rezervoarele suplimentare de combustibil desprinse de pe un MiG-21 LanceR erau, din fericire, goale, şi au căzut într-o zonă nepopulată situată undeva între judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud. Avionul nu a fost pus nicio clipă în pericol de acest incident de zbor care este investigat de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene. Din primele cercetări rezultă că rezervoarele s-ar fi desprins, cel mai probabil, în urma unei defecţiuni tehnice”, a spus respectiva sursa.

Pana ce vor aparea noi detalii despre acest caz, daca vor aparea, ne abtinem de la comentarii. Poate doar sa salutam faptul ca rezervoarele au cazut departe de localitati.

3 Comments »

  • Cezar said:

    Ca sa vada so conducatorii nostri cu ce zboara aviatorii patriei! 🙁

    • Valentin said:

      tu chiar crezi ca le pasa?o sa ajung sa cred ca tovarasci Ceausescu avea mai mult cap cand cumpara tehnologie militara….in caz de ceva,actualii Isi iar familiile si fun in elvetia…

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.