Incident cu MiG-21: Un LanceR de la Campia Turzii si-a “pierdut” rezervoarele suplimentare

21Ministerul Apararii a semnalat un incident petrecut marti cu un avion MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii.

“Marţi, 21 octombrie, în jurul orei 16.00, pe timpul executării unui zbor de antrenament, rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauza producerii incidentului de zbor”, se arata in comunicatul Ministerului.

Agentia Mediafax anunta pe surse ca incidentul ar fi survenit ca urmare a unei defectiuni tehnice.

“Rezervoarele suplimentare de combustibil desprinse de pe un MiG-21 LanceR erau, din fericire, goale, şi au căzut într-o zonă nepopulată situată undeva între judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud. Avionul nu a fost pus nicio clipă în pericol de acest incident de zbor care este investigat de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene. Din primele cercetări rezultă că rezervoarele s-ar fi desprins, cel mai probabil, în urma unei defecţiuni tehnice”, a spus respectiva sursa.

Pana ce vor aparea noi detalii despre acest caz, daca vor aparea, ne abtinem de la comentarii. Poate doar sa salutam faptul ca rezervoarele au cazut departe de localitati.

3
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CezarValentin Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cezar
Guest
Cezar

Ca sa vada so conducatorii nostri cu ce zboara aviatorii patriei! 🙁

Valentin
Guest
Valentin

tu chiar crezi ca le pasa?o sa ajung sa cred ca tovarasci Ceausescu avea mai mult cap cand cumpara tehnologie militara….in caz de ceva,actualii Isi iar familiile si fun in elvetia…

Cezar
Guest
Cezar

Corect!