Home » Aviatie militara, featured, headline

India ar pofti la Tu-22M3. Zic rusii

19 July 2016 14 Comments

tu22India ar vrea sa puna mana pe bombardierul strategic Tupolev Tu-22M3. Asta zic rusii, si o spun pe surse, nu oficial.

Interfax sustine ca indienii si-au exprimat recent interesul pentru achizitionarea de tehnica militara ruseasca, la capitolul aviatie ei avand pe lista patru Tu-22M3, sase Il-76 si 80 de elicoptere Mi-17.

Bai, in primul rand nu m-ar surprinde ca indienii chiar sa vrea avioanele astea si chiar sa le obtina intr-un viitor nu atat de indepartat. Rusii vor sa vanda in aproape orice conditii, asa ca un eventual contract nu ar avea soarta Rafale-ului francez.

Pe de alta parte, nu pot sa nu ma intreb ce dracu’ faci cu 4 avioane? Bine, presupun ca vor si ei un rahat de proiectie strategica a arsenalului nuclear menita sa descurajeze “dusmanii”, dar cu patru avioane?

Ca sa fii credibil, iti trebuie macar un avion gata de decolare cu pocnitoarea nucleara agatata de el in orice moment. Daca “dusmanul” misca in front, il ridici pe ala mic in aer si-l prezinti ca la defilare. Unul il tii de rezerva, unul il tii de antrenamente, unul e la reparat si asta in cazul perfect. In mod normal, avioanele au nevoie de mai multa intretinere, iar echipajele trebuie sa zboare mult pentru a fi pregatite in caz de nevoie.

Repet, ce dracu’ faci cu 4 avioane? Altceva decat sa te lauzi ca le ai acolo si ca eventual poti folosi unul. Daca e soare si daca ai noroc 🙂

Foto via Wikipedia

14 Comments »

 • Mihai said:

  nu e pentru descurajarea nucleara. E pt vanatoare de distrugatoare/portavioane chinezesti. E avion mare, rapid si cu raza destul de lunga. Adica atarni Brahmos de el si le-o dai chinezilor. ca nu iti inchipui ca Su-30 ala cu ditamai racheta zboara asa mult.

  • LanceR said:

   Ramane aceeasi problema, patru bucati? 🙂

   • Mihai said:

    Pai cate portavioane are china?

    • LanceR said:

     Niciunul.

     • Mihai said:

      Pai are unu` – sovieto-ucrainiano-chinezesc….

     • LanceR said:

      Liaoning e o struto-camila care nu e capabila momentan sa sustina lovituri aeriene.

 • Jap said:

  Poate se apucă și indienii de clonat,cine știe?

  • Cezar said:

   Pai indienii su-s instare sa reproduca cu schitele sub nas si asistenta straina aferenta, ce sa mai vorbim de clonat?! 🙂

 • liviu mustata said:

  Daca tin bine minte , chinezii voiau sa cumpare toata linia de fabricatie ! Poate vor si ei niste mostre , restul dupa evaluare !

 • Jap said:

  De unde ai scoso pe asta LanceRe că frații noștrii cianizi,nu au nici un portavion? Ai auzit de Liaoning,mîncațiaș?

  • LanceR said:

   Chiar fratii tai mancatori de orez zic ca Liaoning e nava de antrenament. Un portavion trebuie sa aiba grup de lupta si capabilitatea de a proiecta forta militara in teritorii straine. Liaoning n-are asta.

   O sa ajungi sa zici ca si fratii tai rusi au portavion :))

 • Jap said:

  Rușii chiar au un portavion fratelo,se numește Amiral Kuznețov și în curînd o săl vedem în Siria. Iar despre portavionul chinez Liaoling,ce ai vrea să facă ceainizii cu el omule? Să le declare război pinguinilor din madagascar? Se antrenează,la fel ca și americanii,francezii,englezii,etc.

  • Cezar said:

   Kusnetov ajunge in Siria daca nu face pana pe drum. Nu este exclus, ca are ‘cauciucurile’ tocite! 🙂

 • Jap said:

  Undei LanceR,Cezare?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.