Home » Aviatie militara, featured, headline

India vrea 36 de Rafale acum

12 April 2015 One Comment

ERNOULT571179India a facut pasul decisiv spre achizitionarea avioanelor multirol Dassault Rafale. In timpul unei vizite pe care a efectuat-o la Paris, premierul indian Narendra Modi a anuntat public ca tara sa doreste sa cumpere 36 de aparate franceze.

Si nu oricum, ci imediat. Probabil si indienii s-au saturat dupa trei ani de negocieri aproape fara rost pentru programul MMRCA.

“L-am rugat pe presedintele francez sa ne livreze 36 de avioane Rafale, modele gata de zbor”, a declarat Modi.

Daca va amintiti de programul MMRCA, Franta/Dassault trebuiau sa livreze 126 de omniroale Rafale Indiei, 18 urmand a fi construite in Hexagon, iar restul fiind asamblate de localnicii Hindustan Aeronautics Limited.

Se pare ca detaliile intelegerii s-au schimbat, indienii dorind acum 36 de avioane fabricate in Franta, cu un program de livrare cat se poate de scurt, urmand ca finalizarea programului sa fie renegociata.

Cele 36 de avioane ii vor costa pe indieni nu mai putin de 4 miliarde de euro, ceea ce e totusi destul de mult in conditiile in care nu vor beneficia, cel putin pentru moment, de transfer tehnologic.

Ceea ce ma face sa ma intreb de unde graba asta subita? Adica au negociat la sange 3 ani, au tinut de fiecare clauza, au vrut asigurari ca Rafale indiene vor fi identice cu Rafale franceze, iar acum dau cu piciorul la tot si vor avioane de pe raftul Dassault?

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.