Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

Indienii spun ca avionul “invizibil” chinezesc nu-i atat de… invizibil

26 March 2018 2 Comments

Foto: Wikipedia

Oficiali din cadrul Fortelor Aeriene Indiene sustin ca primul avion stealth chinezesc, J-20, nu e atat de invizibil pe cat a fost promovat. Dimpotriva chiar.

Seful Statului Major al Indian Air Force, Air Chief Marshal B.S. Dhanoa, a declarat saptamana trecuta ca echipamentele actuale ale Fortelor Aeriene pot detecta cu usurinta semnalele “invizibilelor” chinezesti si inca de la distante destul de mari.

In continuare el a mai spus ca Aviatia Militara din India e mai bine echipata decat cea chineza, ceea ce nu-i chiar asa departe de adevar, si ca poate face fata unui eventual conflict cu baietii lui Xi.

Reactia lui Dhanoa a venit la relativ scurt timp dupa ce chinezii au anuntat – undeva la inceputul lui februarie – ca J-20 este operational si ca un numar mic de avioane a ajuns deja la unitati de lupta.

Declaratia generalului indian e, desigur, discutabila. Nu stim daca indienii au fost pusi in fata lui J-20 sau in ce configuratie zbura daca s-au confruntat cu el. Cu toate acestea, vine sa confirme mai multe analize si informatii pe surse care sustin ca J-20 nu e un avion de generatia 5, ci mai mult o prima incercare chinezeasca de a dezvolta un aparat de generatia 4,5.

Ramane de vazut, daca vom ajunge acolo, ce anume poate si ce nu poate face J-20, dar cei mai multi specialisti, occidentali e drept, sunt cumva convinsi de faptul ca nu avem parte de un avion de generatia V.

2 Comments »

  • psycho said:

    asta recunosc si chinezii printre rânduri.
    indienii la ce ghiveci pastoresc mai bine s-ar abtine.

  • Jap said:

    Daca o ziceau japii sau taiwanezii,îi credeam.Recent chinezii au facut exerciții prin Tibet și piloții de pe J20 le-au arătat degetele mijlocii de la ambele mîini și picioare indienilor 😏. Normal și logic indienii ar trebui sa se roage zeilor Gangelui,să le de-a si lor niște Vimane😊,că nu îi prea vad în viitorul apropiat cu vrun ‘invizibil’😝.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.