Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

“Invizibilul” chinez, J-20, a ajuns la prototipul numarul 8

30 November 2015 One Comment

j20Proiectul avionului stealth dezvoltat de China, J-20 pe numele sau, a avansat destul de mult, baietii de la Beijing ajungand la prototipul numarul 8 (opt, da!).

Botezat cu numarul de bord 2017, cel mai nou prototip al J-20 a iesit recent in lume, la fabrica Chengdu Aerospace Corporation.

Cele opt prototipuri despre care vorbim – 2001, 2002, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 si ultimul pe lista 2017 – sunt toate utilizate pentru incercarile in zbor, deocamdata neexistand informatii despre alte prototipuri pentru testele statice, la sol.

Primul dintre ele a zburat pentru prima data in ianuarie 2011, in timp ce ultimul a efectuat primul zbor in noiembrie 2015.

Ca sa fiu rautacios pana la capat, trebuie sa remarc faptul ca rusii primesc o adevarata lectie din partea chinezilor, care au sanse foarte mari sa operationalizeze J-20 inainte ca Suhoi T-50 sa termine cu testele 🙂

J-20 este proiectul de avion de generatia V dezvoltat de China pentru China, spre deosebire de fratele mai mic, J-31, propus deja la export.

Iar cand ma gandesc la avionul asta imi vine in minte contractul semnat de chinezi pentru achizitia a doua escadrile de Su-35, noua tehnologie, mai ales la nivelul motoarelor, putand fi saltul decisiv catre dezvoltarea celor doua “invizibile”, in special a lui J-20.

Si, ca idee, doar mie mi se pare ca seamana tot mai mult cu F-22?

One Comment »

  • Jap said:

    ’20 m-ai seamănă si cu: suhoi,mig,f-35,rafale,EF, cam cu toată lumea,de la fiecare cîte un pic. Cine zicea pe aici că ‘clonatul’ nu-i viitorul?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.