Irakul a cumparat avioane Su-25 din Rusia si acuza SUA de intarzierea livrarii de F-16Iraq bought Russian Su-25 jets and accuses US for delay in delivering F-16s

su_25Irakul a cumparat mai multe avioane Suhoi Su-25 din Rusia si Belarus. Primele cinci bucati au ajuns sambata in Baghdad.

Oficialii irakieni sustin ca au fost fortati sa cumpere avioanele rusesti la mana a doua deoarece comanda pentru 36 de avioane F-16 a fost intarziata nepermis de mult de americani.

Irakienii vor achizitiona in total 12 Su-25 la mana a doua din Rusia si Belarus, urmand a plati pentru aceste avioane in jur de 550 de milioane de dolari.

Cele 36 de avioane F-16 Bk52 costa aproape 4 miliarde de dolari, insa mai dureaza pana cand irakienii le vor vedea la fata. Se estimeaza ca primele 3-4 bucati vor ajunge in Baghdad la sfarsitul acestui an, insa ele nu vor fi si operationale.

Conducerea armatei irakiene sustine ca SUA a intarziat nepermis de mult livrarile de F-16 iar tara a devenit vulnerabila in fata atacurilor rebelilor. Generalii irakieni spun ca nu le pot face fata rebelilor foarte bine inarmati fara sprijin aerian.

su_25Iraq bought some Sukhoi Su-25 fighter jets from Russia. First five planes arrived on saturday at Baghdad.

The Iraqi officials said that they were forced to buy these planes because F-16s ordered from US have an “unacceptable” delay in deliveries.

Iraq will buy 12 jets from Russia and Belarus for about $ 550 millions, much less than the $ 4 billions paid for F-16s.

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AdiJapLanceRCezar Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cezar
Guest
Cezar

http://www.resboiu.ro/sertarul-cu-amintiri-xxiv-iar-td/
Am vazut recent pe Resboiu.ro o macheta a lui IAR DT si vroiam sa stiu mai multe lucruri legate de modul in care avanseaza proiectul. E careva care stie ceva mai multe despre el? Mie mi se pare tare ciudata forma lui, sincer sa fiu! 🙂 As fi optat mai degraba pentru ceva gen IAK sau FA 50. Voi ce parere aveti?

Jap
Guest
Jap

Su-25 erau pt atac la sol ,iar f-16 i le-au bagat pe gît gringo (macar sint noi) daca erau sai ajute le vindeau f-18.

Adi
Guest
Adi

In mod normal o tara, mai ales de genul Irakului, are nevoie si de vanatoare si de atac la sol. Cu SU-25 nu prea vanezi avioane, iar cu F16 nu prea ataci la sol (se poate, dar nu se compara cu un A-10 pe care americanii nu il vand altora), asa ca per total ies destul de bine. Pacat ca provin din 2 tari diferite si nu o sa se potriveasca nici macar un surub de la unul la altul (metric versus imperial).