Iranul a prezentat copia dronei americane SentinelIran unveild the copied US Sentinel UAV

dronaIranul a prezentat cu mandrie propria copie a dronei americane RQ-170 Sentinel, cea pe care au pus mana in urma cu trei din motive inca neelucidate.

In cadrul unei ceremonii fastuoase care a avut loc in data de 11 mai la Teheran, iranenii s-au laudat cu propria copie de Sentinel. Drona iraniana a fost expusa langa originalul american, pe care se vad foarte bine urmele “lucrarilor” inginerilor locali.

Specialistii iranieni au demontat complet Sentinelul in incercarea de a-l copia pana in cele mai mici detalii. Daca in privinta aspectului exterior si (probabil) a caracteristicilor de zbor nu sunt diferente majore, o alta discutie este legata de soft.

Iranienii sustin ca au reusit sa decodeze si sa copieze absolut tot, dar sunt destul de putini cei care ii cred pe cuvant. Si cum Sentinelul iranian a fost prezentat doar static, sunt sanse mari sa fie vorba doar despre un exercitiu de imagine al regimului de la Teheran.

Lucrurile nu se opresc aici pentru ca in prezentarea oficiala se spune ca drona americana a fost imbunatatita si poate efectua acum misiuni de atac, in special asupra vaselor US Navy din zona.


dronaIran unveild on Sunday their own copy of american RQ-170 Sentinel UAV.

The iranian Sentinel was presented at a ceremony hold in Teheran, in the presence of many high offcials.

Iran captured the american Sentinel stealth UAV three years ago and since then they tried copy it. Now they said that have succeded. It’s still a big if, especially when we consider that iranian Sentinel wasn’t presented in flight,

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JapAdminCezar Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cezar
Guest
Cezar

Domnilor, drona asta este construita din carton presat sau polistiren? Este prinsa ‘tabla’ de structura cu popnituri sau capse? 🙂

Jap
Guest
Jap

Oameni rai domne! Si dacă clona zboară?(zboara puiule zboara)