Home » Aviatie militara, featured, headline

Iranul a prezentat copia dronei americane SentinelIran unveild the copied US Sentinel UAV

12 May 2014 3 Comments

dronaIranul a prezentat cu mandrie propria copie a dronei americane RQ-170 Sentinel, cea pe care au pus mana in urma cu trei din motive inca neelucidate.

In cadrul unei ceremonii fastuoase care a avut loc in data de 11 mai la Teheran, iranenii s-au laudat cu propria copie de Sentinel. Drona iraniana a fost expusa langa originalul american, pe care se vad foarte bine urmele “lucrarilor” inginerilor locali.

Specialistii iranieni au demontat complet Sentinelul in incercarea de a-l copia pana in cele mai mici detalii. Daca in privinta aspectului exterior si (probabil) a caracteristicilor de zbor nu sunt diferente majore, o alta discutie este legata de soft.

Iranienii sustin ca au reusit sa decodeze si sa copieze absolut tot, dar sunt destul de putini cei care ii cred pe cuvant. Si cum Sentinelul iranian a fost prezentat doar static, sunt sanse mari sa fie vorba doar despre un exercitiu de imagine al regimului de la Teheran.

Lucrurile nu se opresc aici pentru ca in prezentarea oficiala se spune ca drona americana a fost imbunatatita si poate efectua acum misiuni de atac, in special asupra vaselor US Navy din zona.


dronaIran unveild on Sunday their own copy of american RQ-170 Sentinel UAV.

The iranian Sentinel was presented at a ceremony hold in Teheran, in the presence of many high offcials.

Iran captured the american Sentinel stealth UAV three years ago and since then they tried copy it. Now they said that have succeded. It’s still a big if, especially when we consider that iranian Sentinel wasn’t presented in flight,

3 Comments »

  • Cezar said:

    Domnilor, drona asta este construita din carton presat sau polistiren? Este prinsa ‘tabla’ de structura cu popnituri sau capse? 🙂

  • Jap said:

    Oameni rai domne! Si dacă clona zboară?(zboara puiule zboara)

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.