Home » Analiza, Aviatie militara, featured, headline

Israelul a bombardat din nou in Siria

7 September 2017 8 Comments

Foto: Pinterest

Fortele Aeriene Israeliene au efectuat o noua misiune de bombardament in Siria, in noaptea de miercuri spre joi.

Potrivit rapoartelor din presa araba, patru avioane israeliene ar fi bombardat un centru de cercetare aflat in zona orasului Hama. Centru respectiv ar fi fost utilizat de regimul assad pentru a produce arme chimice.

De asemenea, in timpul misiunii ar fi fost atacat si un convoi militar ce se indrepta spre pozitiile ocupate de teroristii di hezbollah.

Daca dinspre partea israeliana nu avem, ca de obicei, niciun comentariu, sirienii au acuzat oficial atacul aerian, sustinand ca doi militari au fost ucisi.

Si mai interesant este ca avioanele israeliene au lansat atacul venind dinspre Liban, surse din Beirut confirmand faptul ca aparatele au fost observate in spatiul aerian national.

Bun, anticipam faptul ca Israelul e poate singura tara din zona si, de ce nu, chiar din lume care are pe masa optiunea militara in orice moment si care nu ezita s-o foloseasca atunci cand este in interesul ei. Stiu ca erau multi, inclusiv aici pe site, care spuneau ca israelienii nu vor mai face nimic pentru ca-s rusii langa assad si asa mai departe.

Vedem ca sunt povesti si ca in momentul in care cred ca e nevoie de o lovitura militara, evreii nu stau prea mult pe ganduri. Si asta pentru situatia din zona e foarte periculoasa pentru ei.

Iranul este principalul actor militar din razboiul sirian, iar Teheranul incearca acum sa stabileasca o prezenta masiva in zona. Cu o Sirie ce colaboreaza strans cu Iranul si cu un Liban controlat de hezbollah, alt aliat al Iranului, Israelul se simte, pe buna dreptate cred, incoltit.

In conditiile astea, evreii actioneaza asa cum cred ca e mai bine pentru ei, fiind si principala putere militara a regiunii.

Centru de la Hama era, sau poate inca este, una dintre facilitatile de top ale regimului assad, acolo aflandu-se si o buna parte a rachetelor sol-sol.

Ramane de vazut, daca vom vedea asta, daca Israelul a informat Rusia inainte de atac. Eu as paria ca daca a fost ceva, a fost o simpla informare, nu o solicitare de aprobare a loviturii, cum am mai vazut ca se spune.

8 Comments »

 • Pawlyk said:

  Ii doare-n cur pe evrei de rusi, astia cand stiu ca e nevoie, cand se simt incoltiti, dau si nu stau la discutii cu nimeni, ii apreciez pt asta.

 • Raptor said:

  “Cu o Sirie ce colaboreaza strans cu Iranul si cu un Liban controlat de hezbollah, alt aliat al Iranului, Israelul se simte, pe buna dreptate cred, incoltit.”

  BUN, daca noi vedem in rusia posibilul adversar direct, iar toti vecinii nostri sunt de mana cu rusii ar trebui procedat la fel sa inteleg, adica sa troznim pe cate unul din ciracii moscalilor.

  Orice atac militar al unui stat suzeran contra altui stat suzeran consider ca este o crima, o barbarie, cu atat mai mult daca o interventie militara vine fara un mandat ONU, altfel ne transformam in niste batausi din fata blocului care isi regleaza conturile de unii singuri. Suna tare comparatia si prin ceea ce au realizat People of Good nu pot fi diferentiati prea mult de clanurile tiganesti de la noi.

  • LanceR said:

   Noi nu lucram in logica israeliana, impotriva noastra nu s-au coalizat vecinii si n-au plecat la razbel sa ne distruga.

   Ai dreptate in parte cu ce spui, dar ce te faci daca esti Israel, ai la granita hezbollahul care vrea sa te distruga, iar Iranul profita de conflictul sirian pentru a transfera armament greu in Liban? Ii lasi pe aia sa primeasca armele pe care le vor folosi impotriva ta?

 • Florin said:

  Netaniahu a fost in Rusia anul asta de patru ori,ultima data acum doua saptamani.Trage singur concluziile.

  • LanceR said:

   Concluzia e ca i-au anuntat? Ca le-au zis: “ba, noi acum atacam chestia asta, sa fiti iubiti”?

   • ClauPit said:

    Ruși nu o să zică nimic, au o relație bună cu Israelul și atât timp cât nu afectează planurile lor în Siria nu o sa le pese. Crezi că Hezbollahul contează mai mult în relația cu Rusia decât Israel…Și daca ori sa atace fabricile ale de rachete ale Iranului , rușii nu vor zice nimic sau ori o sa “condamne” atacul printr-un comunicat:).

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.