Home » Aviatie militara, featured, headline

Israelul a lovit in Damasc

18 March 2017 18 Comments

Se intampla lucruri in Siria si lucruri nu tocmai bune. Asta pentru ca Israelul a lovit in “inima” Siriei lui Assad, distrugand un depozit de armament situat la periferia Damascului.

Israelienii sustin ca lovitura era necesara pentru ca armele erau, in realitate, ale Hezbollah si ca ar fi urmat sa fie utilizate in actiuni militare impotriva evreilor.

Bun, sirienii zic ca au fost patru avioane israeliene care au sarit parleazul si ca au tras asupra lor, unul fiind doborat, iar un al doilea numai avariat.

Si, intr-adevar, s-ar fi auzit o explozie puternica in zona de granita siriano-israeliana, ceeea ce a provocat o rara reactie oficiala din partea Fortelor Aeriene Israeliene. Potrivit acestora, sirienii au activat sistemele antiaeriene, iar sistemul lor Arrow a interceptat o racheta sol-aer trasa spre un avion, insa atat.

Oricum o dam, e vorba despre un incident cat se poate de serios. Israelul pare sa fi revenit la politica loviturilor preventive pe teritoriul statelor vecine, iar sirienii, chiar si din groapa in care se afla, par gata sa incerce o riposta.

Cum stau rusii in toata aceasta situatie, poate va intrebati. Deocamdata stau linistiti, pentru Israelul nu-i Turcia si risca, in caz de implicare serioasa, sa-si vada suhoaiene transformate in epave.

Apropo, lovitura asta preventiva in Siria vine la o saptamana dupa ce premierul israelian s-a vazut cu presedintele rus. Ceea ce te poate face sa te intrebi niste chestii πŸ™‚

18 Comments »

 • Florin said:

  saracele neputincioase Suhoaie

  • LanceR said:

   Fara a fi intr-un numar mare, fara suport logistic si infruntand zeci de F-16I si F-15 C/D/I cred si eu ca ar fi neputincioase.

   • Florin said:

    Sunt intr-un spatiu aerian acoperit de o antiaeriana densa si moderna,nu sant tocmai putine,daca e cafteala e de scurta durata asa ca logistica cade,iar bazele aeriene israeliene sant in bataia cluburilor de pe submarinele rusesti

    • LanceR said:

     sigur ca da, am jucat si eu red alert cand eram tanar. faptul ca avioane israeliene au bombardat in damasc, trecand prin acea antiaeriana densa si moderna, nu te pune deloc pe ganduri? πŸ™‚

     adica nu e ceva ipotetic, nu e un what if. vineri dimineata israelienii au atacat tinte din damasc cu toata antiaeriana lui peste. despre ce vorbim aici?

     • Florin said:

      eu nu am jucat red alert niciodata..imi pierdeam timpul citind. Nu sant doborate avioanele israeliene pentru ca rusii si evreii au o intelegere privind Siria.Pur si simplu nu sunt tinte pentru rusi.Cred ca intelegi ca antiaeriana rusa e acolo pentru a proteja obiective rusesti si nu toata Siria.

     • LanceR said:

      ok, deci iarasi avem supozitii vs. fapte reale. am inteles.

 • Florin said:

  Un ultim lucru si o las balta. Ca rusii au o intelegere cu evreii pe Siria e pe surse.Ca prietenia e mare la fel.Ca nu se pot apuca sa doboare avioane impotriva interesului lor numai ca sa ne demonstreze noua cat de tare e s400 e clar.

  • LanceR said:

   In aceeasi nota as putea spune si eu ca rusii nu le dau S-400 sirienilor, ca sa dea aia dupa evrei, pentru ca S-400 e mai mult reclama si mai putin eficienta in conditii reale de lupta. πŸ™‚

   • nemotoujours said:

    Si asta pentru ca tu, la experienta ta de antiaeriana si mai ales cu S400,ai devenit un specialist in acest model de tehnica si ai toata baza in a lua peste picior…
    Apropo:cand ai invartit cheia unui lansator ultima oara???
    Nu, nu in jocuri de calculator!

    • LanceR said:

     E dificil atunci cand se combate supozitia cu o alta supozitie, nu? πŸ™‚ De fapt, cam ce vrei tu sa spui?

     • Florin said:

      domnul meu,mata ai presupus ca rusii aveau intentia sa doboare avianele israeliene,dar din cauza rahatului lor de tehnica militara nu au putut.Singurul tau argument este ca nu au fost doborate.Si ca rusii e prosti si inapoiati.Eu ti-am aratat mai multe motive,intemeiate,sa nu o faca.

     • LanceR said:

      Asta inseamna ca n-ai inteles ce am scris. Eu am presupus ca rusii ar fi avut intentia sa intervina bazandu-ma pe trecutul foarte apropiat, cand au interceptat avioane turcesi si americane peste Siria. Am presupus ca n-au intervenit nu pentru ca au tehnica slaba, ci pentru ca s-au temut ca, spre deosebire de turci si americani, israelienii nu se vor lasa interceptati si escortati, ci vor riposta.

      De aici a degenerat discutia noastra in situatii ipotetice.

     • Cezar said:

      Stati voi linistiti, ca nu rusii au tras dupa israelieni, ci armata siriana, folosind ceea ce au ei acum in doatre. Rusii au facut gat, au protestat, chemand ambasadorul israelian sa Moscova sa dea niste explicatii si sa inteleaga si ei de ce au sarit evreii gardul.

      Si da, chiar au intelegere parafata, fie si la nivel verbal….cautati pe sfantual goagle si veti afla despre intelegere. Niciunii nu cauta gargara in vremurile astea, au alti dusmani de care sa se ocupa. Probabil o vor da la pace intr-un final!

     • LanceR said:

      Acordul ala despre care se tot vorbeste vizeaza zona granitei siriano-israeliana, ca sa nu ajunga si evreii sa dea jos suhoaiele asa cum au facut turcii. In niciun caz nu e un acord de genul fiecare bombardeaza unde i se scoala.

      Faptul ca israelienii au dat cu pietre prin Damasc de doua ori numai anul asta ne arata ca evreii au oo si ca n-au nicio jena de mareata rusie.

 • nemotoujours said:

  Nashpa remarca asta a ta,Aviatia magazin, cu privire la loviturile preventive incepute de Israel…Asta era remarca interesanta pe care trebuiau sa o vada toti:faptul ca evreii si-au reluat un vechi obicei deosebit de periculos!

  • LanceR said:

   Periculos pentru cine? Ca obiceiul lor a cam impiedicat unele chestii mult mai serioase.

   Ce se intampla daca Israelul nu lovea preventiv la Osirak si saddam ajungea in ’91 sa aiba niste focoase d-alea urate?

   • Cezar said:

    Au dat si in Siria prin 2007, tot intr-o centrala nucleara in constructie….la secret!

 • Pawlyk said:

  Mari clovni mai sunt postacii astia rublisti. Trec evreii prin mirificul “s-patrujdemiisinsute” ca prin branza si ei tot cu basmele pe aici. Patetic. Dar hei, la cele 2 ruble pe comentariu nu mai conteaza.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.