Home » Aviatie militara, featured, headline

Israelul a oferit F-16 second-hand si Columbiei

10 April 2018 One Comment

Intr-o perioada in care ai nostri ca brazii se chinuie sa “identifice” avioane F-16 la mana a doua pe care sa le cumpere pentru Fortele Aeriene Romana, Israelul se afla intr-o ofensiva evidenta pentru a vinde avioanele aflate in conservare sau chiar in exploatare.

Dupa ce s-au inteles cu autoritatile din Croatia pentru o escadrila de F-16 Barak, aflam acum ca evreii au oferit Viperul si Columbiei.

Statul din America de Sud cauta 12-18 avioane multirol moderne pentru a inlocui batranele IAI Kfir, iar israelienii nu vor sa rateze aceasta oportunitate.

Se pare ca a fost inaintat un pachet de propuneri, columbienii avand de ales intre F-16 A/B Netz scoase din serviciu sau C/D Barak aflate in dotarea IDF.

Oricare ar fi alegerea lor, avioanele vor fi trecute prin procese de reparatie capitala si modernizare, cei de la Elbit pregatind deja un pachet de avionica despre care spun ca aduce vechile F-uri aproape de standardul Block 50.

One Comment »

  • Jap said:

    Dacă Columbia cumpără Barak,noi ne facem de cacao.Trebuie lăudati evreii,că reușesc să-și vîndă marfa.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.