Home » Analiza, Aviatie militara, featured, headline

Israelul a pierdut un F-16 in Siria

10 February 2018 3 Comments

Un F-16 israelian a fost doborat sambata dimineata in Siria. Cei doi piloti s-au catapultat, insa unul a ajuns in stare grava la spital.

Galceava a debutat cu o drona iraniana, spun israelienii, lansata de pe teritoriul sirian. Aceasta a fost interceptata si doborata de un elicopter Apache, dupa care lucrurile au degenerat.

Israelul a incercat o “lovitura chirurgicala” in teritoriul sirian, acolo unde ar fi fost baza de lansare a dronei. Numai ca ceva urat s-a intamplat pentru evrei. F-ul a fost “prins” de o racheta sol-aer, iar cei doi piloti au decis sa se catapulteze. Nu exista confirmari oficiale, insa se presupune ca ulterior avionul a fost lovit.

Pilotii s-au catapultat desupra teritoriului israelian si au fost recuperati rapid, insa unul dintre ei a suferit rani serioase in momentul ejectarii.

Dupa acest incident, Israelul a lansat o ofensiva puternica in teritoriul sirian. Se spune ca opt avioane ale IDF au atacat tinte, printre acestea numarandu-se sisteme SA-5 si SA-17, dar si baza aeriana Abu Al-Thaaleb.

In plus, oficiali israelieni au lansat avertismente dure pentru Siria si, mai ales, Iran, astfel ca este de asteptat ca in zilele urmatoare loviturile sa continue de ambele parti.

3 Comments »

  • Jap said:

    I-au momit cu o drona,evreii au pus botul și i-au ars.

  • Mosu said:

    E clar cu momeala, facatura. Lucrurile devin incet in starea unui dinamita inghetata, nu stii cand explodeaza.

  • Tokarev_TT said:

    Aoleuuuu,hai să-i văităm pe invadatori,bieţii de ei ! Primesc ceea ce merită,vezi Coreea,Vietnam,Afghanistan,Cecenia,Iraq,Siria,la mai maree !

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.