Home » Analiza, Aviatie militara, featured, headline

Israelul ar fi lovit din nou in Siria

9 April 2018 2 Comments

Foto: KEVIN J. GRUENWALD, USAF

Israelul ar fi bombardat din nou o baza aeriana din Siria, insa de data asta pare a fi ceva mai serios pentru ca s-au implicat si “verisorii” rusi.

Potrivit Ministerului Apararii de la Moscova, doua avioane F-15 ce au patruns in spatiul aerian sirian venind dinspre Liban au atacat baza aeriana T4, situata in apropiere de Homs.

Televiziunea de stat din Siria, care a acuzat initial SUA pentru atac, spune ca sunt victime inclusiv printre militarii iranieni trimisi sa lupte pentru assad.

In fine, pe surse sirienii sustin ca au interceptat cinci din cele opt rachete lansate de avioanele israeliene.

Bun, de ce mai serios atacul asta? Pai, baza aeriana T4 este folosita de rusi pentru operatiunile din Siria si este posibil ca inclusiv in momentul bombardamentului sa fi fost avioane de-ale tovarasului Vladimir pe acolo, desi nu avem vreo confirmare oficiala.

In plus, pe T4 sunt si militari iranieni, iar unii dintre ei se pare ca ar fi murit in urma atacului. Tot de pe T4 a plecat si drona iraniana interceptata de israelieni cu ceva saptamani in urma, ceea ce a provocat un atac al IDF soldat cu doborarea unui F-16.

De asemenea, atacul Israelului vine dupa summitul Turcia-Rusia-Iran, cele trei state parand ca au ajuns la un acord pentru a-si imparti influenta in zona Siriei

Si sa nu uitam ca un nou actor se pregateste sa intre pe scena siriana, presedintele Emanuelle de la Paris anuntand ca Franta va bombarda Siria la primul semn de atac chimic asupra civililor. Atac care se pare ca a venit.

Prin urmare, se anunta din nou evenimente interesante in zona, mai ales dupa strump al Americii a spus ca vrea sa isi retraga trupele, uimindu-si aliatii.

2 Comments »

  • Mosu said:

    Nimic nu se intampla “intamplator” – mai ales in acea zona.

  • Ilie said:

    Pai si rusii nu le-au zis prietenilor ce vad pe S500/400/300/200/100/0?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.