Israelul ar fi lovit din nou in Siria

Foto: KEVIN J. GRUENWALD, USAF
Israelul ar fi bombardat din nou o baza aeriana din Siria, insa de data asta pare a fi ceva mai serios pentru ca s-au implicat si “verisorii” rusi.

Potrivit Ministerului Apararii de la Moscova, doua avioane F-15 ce au patruns in spatiul aerian sirian venind dinspre Liban au atacat baza aeriana T4, situata in apropiere de Homs.

Televiziunea de stat din Siria, care a acuzat initial SUA pentru atac, spune ca sunt victime inclusiv printre militarii iranieni trimisi sa lupte pentru assad.

In fine, pe surse sirienii sustin ca au interceptat cinci din cele opt rachete lansate de avioanele israeliene.

Bun, de ce mai serios atacul asta? Pai, baza aeriana T4 este folosita de rusi pentru operatiunile din Siria si este posibil ca inclusiv in momentul bombardamentului sa fi fost avioane de-ale tovarasului Vladimir pe acolo, desi nu avem vreo confirmare oficiala.

In plus, pe T4 sunt si militari iranieni, iar unii dintre ei se pare ca ar fi murit in urma atacului. Tot de pe T4 a plecat si drona iraniana interceptata de israelieni cu ceva saptamani in urma, ceea ce a provocat un atac al IDF soldat cu doborarea unui F-16.

De asemenea, atacul Israelului vine dupa summitul Turcia-Rusia-Iran, cele trei state parand ca au ajuns la un acord pentru a-si imparti influenta in zona Siriei

Si sa nu uitam ca un nou actor se pregateste sa intre pe scena siriana, presedintele Emanuelle de la Paris anuntand ca Franta va bombarda Siria la primul semn de atac chimic asupra civililor. Atac care se pare ca a venit.

Prin urmare, se anunta din nou evenimente interesante in zona, mai ales dupa strump al Americii a spus ca vrea sa isi retraga trupele, uimindu-si aliatii.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
IlieMosu Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mosu
Guest
Mosu

Nimic nu se intampla “intamplator” – mai ales in acea zona.

Ilie
Guest
Ilie

Pai si rusii nu le-au zis prietenilor ce vad pe S500/400/300/200/100/0?