Home » Aviatie militara, featured, headline

Israelul primeste primele F-35 anul viitor

17 April 2015 3 Comments

f-35Israelul va fi primul client din afara SUA al F-35, primele doua avioane de generatia V urmand a ajunge la Tel Aviv chiar anul viitor.

Conform Jane’s, primele doua F-35A Lightning II sunt asteptate in Israel in decembrie 2016, urmand ca ulterior sa fie livrate alte 17 bucati, pentru operationalizarea a doua escadrile.

Evreii au comandat 33 de F-35 in prima faza, insa fara indoiala ca vor suplimenta aceasta comanda.

Cei de la Lockheed sustin chiar ca Israelul ar putea fi interesat de F-35B, capabil de STOVL – short take-off and vertical-landing.

3 Comments »

 • Cezar said:

  He he ehe ehe he….cred ca pe ale astora o sa le cumparam noi cand le-or scoate la pensie evreii! Ca sa fie musai omorate si fix din prima generatie! 🙂

 • Jap said:

  Turcia a primit 2f35 și olanda și englezii au primit f35 pîna și hakării chinezi au primit f35,acum a fost rîndul evreilor.

  • LanceR said:

   Nu a primit nimeni F-35 pana acum in afara SUA. Avioanele partenerilor din acest program zboara in State. Israelul va fi primul care ia avioanele “acasa”.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.