Italia dezvolta un nou avion de antrenament

Foto: The Aviationist
Foto: The Aviationist
Italienii par pusi serios pe treaba in ceea ce priveste avioanele militare si sunt gata sa dezvolte un nou aparat de zbor destinat antrenamentului pilotilor.

Este vorba despre un avion ce va fi folosit de italieni, dar nu numai indraznesc sa spun, pentru faza initiala a pregatirii pilotilor.

Noul T-344 V.E.S.P.A. (Very Efficient Smart Power Aircraft) nu este chiar nou si a fost prezentat recent de Fortele Aeriene Italiene intr-o varianta mock-up, la un eveniment sustinut la baza aeriana Cameri.

De ce spun ca nu e nou? De fapt, n-o spun eu, ci cei de la The Aviationist, care afirma pe buna dreptate ca T-344 este actualizarea unui proiect din anii ’80, Caproni C-22J pe numele sau.

Daca ne luam dupa specificatiile vechiului C-22J, noul avion de antrenament initial va avea doua motoare Microturbo TRS 18-046, o viteza maxima de 480 de kilometri pe ora si un plafon de serviciu de 7.600 de metri. Totusi, dat fiind faptul ca va fi un model dezvoltat pentru Fortele Aeriene, performantele ar putea fi mai bune.

Dupa Textron Scorpion, T-344 vine sa confirme noul trend al industriei, acela al modelelor usoare si ieftine.

P.S. Mie tot mi se pare ca arata ca un planor.

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LanceRAdiCezar Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Adi
Guest
Adi

E vorba de un trainer eficient; e doar o etapa intermediara in pregatirea pilotilor, trebuie sa fie cat mai ieftina pentru ca nu o sa ramana cu prea multe din urma ei – trecerea de la avioanele simple si lente cu care se face scoala de zbor primara (primele 50 de ore de zbor) la cea pe reactie (subsonice care totusi zboara cu ~ 900 km/h) e destul de brutala, un avion intermediar ieftin cu care sa poata invata usor si ieftin si bazele acrobatiei aeriene chiar e util la casa omului. Pardon, la scoala de zbor a unui stat.… Read more »