Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

J-10B, in preproductie | Foto

23 December 2012 No Comment

Varianta de top a lui J-10, J-10B sau “Super 10”, a intrat in faza de preproductie, semn ca prietenii nostri cu ochi oblici nu se odihnesc nici macar in timpul Sarbatorilor de iarna din cauza grijii fata de Fortele Aeriene.

Prototipul J-10B a zburat pentru prima data in 2008 si de atunci a tot fost testat. Chinezii au pus o multime de jucarioare noi pe el, inclusiv un radar AESA sau vopsea absorbanta RADAR, iar specialistii occidentali suspecteaza probleme in operationalizarea tuturor chestiilor noi.

Dupa patru ani de teste si testari, se pare ca problemele au fost depasite, in marea lor majoritate, astfel ca J-10B este gata sa intre in serviciul operational in 2014.

Chengdu Aircraft Industry Corporation ar fi construit patru bucati din faza de preproductie care au inceput deja sa “are” cerul Chinei, lucru ce indica o accelerare sensibila a programului de dezvoltare.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.