J-31, al doilea “invizibil” al Chinei, la primul zbor | Foto

Cel de-al doilea tip de avion stealth al Chinei, J-31, a efectuat, miercuri, zborul inaugural, el ridicandu-se deasupra pistei Shenyang Aircraft Corporation (SAC).

Daca va mai amintiti, nu cu foarte mult timp in urma, J-31 a iesit pentru prima data in lume, prototipul cu numarul de bord 31001 fiind scos la pozat scos pe pista uzinei pentru teste.

J-31 este raspunsul Chinei la F-35-ul american, dupa cum sustin mai multi experti. Aparatul este mai mic decat “fratele” J-20 si pare mai robust, putand fi adaptat chiar si portavioanelor.

Mai mult, oficialii cu ochi oblici spuneau ca J-31 poate fi disponibil chiar si la export, dupa ce va intra in productia de serie, declaratie care a facut sa sticleasca ochii pakistanezi.

Analizele americanilor sunt ingrijoratoare. China este a doua tara din lume, dupa SUA, care dezvolta doua avioane de generatia a cincea iar J-20 si J-31 par crotite exact pe modelul yankeilor, urmand a fi complementare, intocmai ca F-22 si F-35.

Inca nu se stie ce tip de tehnologie vor avea aceste doua chinezarii, dar specialistii se asteapta ca decalajul fata de Occident sa nu fie foarte mare.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
albert Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
albert
Guest
albert