Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

J-31, al doilea “invizibil” al Chinei, la primul zbor | Foto

1 November 2012 One Comment

Cel de-al doilea tip de avion stealth al Chinei, J-31, a efectuat, miercuri, zborul inaugural, el ridicandu-se deasupra pistei Shenyang Aircraft Corporation (SAC).

Daca va mai amintiti, nu cu foarte mult timp in urma, J-31 a iesit pentru prima data in lume, prototipul cu numarul de bord 31001 fiind scos la pozat scos pe pista uzinei pentru teste.

J-31 este raspunsul Chinei la F-35-ul american, dupa cum sustin mai multi experti. Aparatul este mai mic decat “fratele” J-20 si pare mai robust, putand fi adaptat chiar si portavioanelor.

Mai mult, oficialii cu ochi oblici spuneau ca J-31 poate fi disponibil chiar si la export, dupa ce va intra in productia de serie, declaratie care a facut sa sticleasca ochii pakistanezi.

Analizele americanilor sunt ingrijoratoare. China este a doua tara din lume, dupa SUA, care dezvolta doua avioane de generatia a cincea iar J-20 si J-31 par crotite exact pe modelul yankeilor, urmand a fi complementare, intocmai ca F-22 si F-35.

Inca nu se stie ce tip de tehnologie vor avea aceste doua chinezarii, dar specialistii se asteapta ca decalajul fata de Occident sa nu fie foarte mare.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.