Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

Japonezii si-au prezentat avionul de generatie V

31 January 2016 One Comment

atdxBine, ca sa fim sinceri de la inceput, ATD-X, caci asa il cheama, nu e chiar un avion de generatia V, ci mai degraba un demonstrator tehnologic a ceea ce ar putea deveni peste niste ani un asemenea avion.

Mitsubishi Heavy Industries lucreaza de ceva vreme la ATD-X, iar programul intr-o intarziere de cel putin un an, dar macar se lucreaza, nu?

In teorie, ATD-X are materiale compozite si radar absorbante, o multime de senzori, radar AESA si motoare cu tractiune vectorizata dezvoltate special pentru el.

Specialistii se asteapta ca dupa prezentarea oficiala a demonstratorului primul zbor sa aiba loc in curand, desi inca nu-s informatii oficiale despre momentul ales de niponi.

Judecand superficial, doar dupa poza, mie mi se pare ceva ce ar face iranienii ­čÖé

One Comment »

  • Jap said:

    R├«zi lancer-e r├«zi,samuraii au talent. No fi av├«nd el ro╚Ťi de la supermarchet sau lasere cum viseaz─â gringo,dar pas─ârea chiar zboar─â. M─âcar japi fabric─â,inventeaz─â,inoveaz─â ceva,noi ce mai fabricam?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.