La Tarom, Anul Nou vine cu restructurari

taromAnul Nou n-are semne bune pentru angajatii de la Tarom, care ar cam trebui sa se pregateasca pentru o noua restructurare.

Daca dam crezare discursului ministrului Transporturilor, Ioan Rus, si nu avem motive sa n-o facem, decizia privind restructurarea este luata deja, analizandu-se doar modul in care aceasta va fi implementata.

“La Tarom, cu toate că se diminuează pierderile pe care această societate le are istoriceşte vorbind, va fi nevoie de o analiză – am făcut mai multe analize, şi cu Consiliul de Administraţie, şi cu conducerea operativă a companiei, am discutat şi cu sindicatele. Suntem în situaţia în care la 31 decembrie rezultatele economico-financiare vor fi cele care vor fundamenta o poziţie extrem de clară a ministerului, în calitatea sa de proprietar, în legătură cu această companie. Cred că nevoia de restructurare în compania Tarom este una iminentă, dar pentru că nu se pot lua măsuri decât în urma analize extrem de solide, aştept rezultatele de la 31 decembrie, după care vom fi în situaţia să decidem pe ce drum şi în ce variantă apucăm cu societatea aceasta”, a declarat ministrul Transporturilor, într-o conferinţă de presă.

Si ca sa fie suficient de clar, ministrul Rus (cum suna asta!) a revenit cu clarificari.

“Repet, rezultatele economico-financiare la 31 decembrie, deci la finele acestui an, vor fundamenta o poziţie a ministrului Transporturilor vis-a-vis de ceea ce trebuie făcut la Tarom. Prefer să măsor de zece ori şi să tai o dată”, a adăugat Rus.

Asadar, la Tarom jocurile par facute, iar restructurarea este iminenta. Desi nu s-a vorbit pana acum in mod direct despre concedieri, atunci cand proprietarul companiei, in speta Ministerul Transporturilor, anunta “taieri”, nu poti sta linistit daca esti angajat acolo.

In caz ca ati uitat, va reamintim ca Taromul sta pe un butoi cu pulbere, pilotii si insotitorii de zbor facand mai multe greve in ultimele saptamani, iar sindicatele care ii reprezinta au refuzat sa semneze noul contract colectiv de munca.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of