La Tarom se cam sparge buba

taromProbabil ca ati auzit despre faptul ca mai multe curse operate de Tarom au avut probleme in ultimele zile, in special probleme de ordin tehnic. Cazurile au ajuns in presa si, de aici, la CIAS si Ministerul Transporturilor.

Pe scurt, povestea este asta: avioanele Tarom au probleme tehnice diverse, iar asta duce la decolari cu intarziere sau chiar la curse anulate. Bineinteles ca a inceput o mica-mare isterie media, s-a ajuns pana la cereri de demisii in masa si asa mai departe.

Despre Tarom am tot scris, in ultima perioada mai rar, e drept. Acolo se intampla niste lucruri care tin, cred, inclusiv de competenta Parchetului pentru ca nu se poate sa schimbi conducerea atat de des si compania sa se duca in continuare in cap, fara nicio speranta de redresare.

In ceea ce priveste incidentele din ultimele zile, dupa parerea mea explicatiile sunt simple. Tot ce se intampla in Tarom, inclusiv salariile oferite de catre companie, a dus la plecarea unui puhoi de oameni vitali pentru o linie aeriana. Dar pe baietii de la birouri nu i-a interesat treaba asta, au continuat sa-si angajeze neamurile pe posturi de plimbatori de hartii si asta e rezultatul.

Atunci cand iti pleaca un numar insemnat de tehnicieni calificati si tu nu aduci altii sa completezi posturile, ajungi in situatia de a opera curse cu intarzieri sau de a anula chiar unele dintre ele.

Solutia pentru redresarea Tarom nu poate fi o noua schimbare a conducerii dupa tiparul celor facute pana acum. Solutia trebuie sa vina din sanul companiei. Sigur ca Taromul este, in momentul asta, sufocat de lipitori, insa acolo sunt si multi oameni care nu cred ca vor sa isi piarda locul de munca dupa falimentul firesc al firmei.

Oamenii astia trebuie sa constientizeze ca reprezinta o voce autorizata in procesul reformarii companiei, dar pentru asta trebuie sa fie o voce. Daca vor vorbi in continuare in functie de interesele de moment, in scurt timp isi vor cauta de munca.

Buba Tarom pare ca se sparge, dar e nevoie de implicare pentru ca totul sa iasa la iveala, iar apoi sa se incerce o reconstructie.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CezarMihai Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mihai
Guest
Mihai

Nu trebuie decat sa petreci 3-4 ore prin otopeni sa vezi angajatii Tarom (adica aia care porta insemne Tarom) cum freaca menta. Duduile de la comercial sunt cele mai norocoase – e un dute-vino acolo constant de te intrebi cand mai au timp sa se loggeze pe calculatorul propriu.
Iar flota – cu parere de rau e cea mai jalnica.
In schimb serviciile sunt multumitoare. Macar iti dau sa bei si sa mananci ceva nu va alte companii “de prestigiu” care-ti vand o sticla de apa cu 3 euro la bord.

Cezar
Guest
Cezar

Tipul asta de evenimente negative se intampla la cam toate companiile se stat din romania. Se numeste capusala!

Cate sa mai faca si DNA-ul asta, ca la cat se fura in tara aasta, ar avea nevoie de 10 ori mai multi oameni, decat au acum!