Lockheed muta linia de productie pentru F-16

Foto: Star Telegram

Lockheed Martin a luat decizia de a muta linia de productie a avioanelor F-16 de la mega-uzina din Forth Worth, Texas.

Linia in care sunt asamblate Viperele ramane in Statele Unite, in ciuda unor zvonuri tot mai insistente, urmand a fi relocata in Greenville, South Carolina.

Se estimeaza ca ultimul F-16 va iesi pe portile fabricii din Forth Worth in luna septembrie, urmand ca apoi sa se lucreze la mutarea liniei de productie, proces ce ar putea pana la doi ani.

Lockheed a luat decizia de a “elibera” Forth Worth pentru ca anticipeaza un ritm de lucru infernal pentru productia noului F-35, avion care, in ciuda presedintelui portocaliu, isi continua zborul.

Despre F-16, aparat ce n-a mai fost comandat de americani de aproape 20 de ani, se spune ca va avea in continuare comenzi, astfel ca mutarea, nu vinderea sau inchiderea, liniei de productie are sens din punct de vedere economic.

In ultimele luni s-a speculat ca americanii ar putea renunta la fabricarea F-ului 16 in favoarea Indiei, Pakistanului sau chiar Turciei.

Leave a Reply

  1. Turcii au propia linie de F16,indienii nu pun botul la țeapa block 70 iară pachistanezi nu știu cum să scape m-ai repede F-uri,căși trag Su-35.

  2. Am și eu o întrebare dacă se poate, comentariile domnului Jap sunt “la caterincă” cum s-ar zice?