Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

Lockheed promite avioane ieftine pentru Coreea de Sud. Iata cat costa un F-35 acum

28 March 2013 One Comment

F-35A-shelterCompania Lockheed Martin incepe sa simta presiunea pusa de potentialii clienti pe avionul F-35 si face pasi multi si apasati inapoi. Astfel, anericanii au anuntat ca F-35 va fi mult mai ieftin decat se estimeaza acum intr-o incercare de a-i convinge pe coreenii din Sud sa nu renunte la aparat.

Coreea de Sud a facut un concurs in vederea achizitionarii unui avion de ultima generatie cu care sa isi doteze fortele aeriene. In finala au ajuns F-35 Lightning II, F-15 Silent Eagle si Eurofughter Typhoon. Specialistii se asteapta ca invingatorul sa fie anuntat in aceasta vara, astfel ca eforturile de lobby si ofertele “promotionale” sunt in toi.

Dave Scott, reprezentant al LM, a tinut faca publice anumite chestiuni in contextul neincrederii tot mai mari in programul F-35 si, mai ales, in costurile tot mai mari ale acestuia.

“Costul avionului in versiunea “A”, pentru Fortele Aeriene, este acum de 125 de milioane de dolari per aparat. Coreea le va cumpara in cel mai bun caz pestre trei ani iar acest pret o sa scada in continuare, deci va puteti face o idee despre costuri”, a spus acesta.

Reactia lui Scott vine dupa ce in mai multe medii mai mult sau mai putin oficiale s-a avansat pretul de 190 de milioane de dolari per avion, plus costuri colosale de intretinere si operare.

Coreea de Sud vrea 60 de avioane de ultima generatie, conditia asiaticilor fiind aceea ca livrarile catre escadrile sa inceapa cel mai tarziu in anul 2016.

Dave Scott a sustinut ca se poate respecta acest termen in cazul F-35, asta desi intreg programul este mult intarziat.

One Comment »

  • geo said:

    sa mai scada putin ca vor si romanii vreo 48 de aparate si cit mai repede daca se poate ca expira mig-ul.HAHAHAHAHAHA

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.