Lovitura de teatru! Brazilia se indreapta spre Gripen

Suedezii de la Saab ar putea da o mare lovitura, macar la capitolul imagine, daca vor reusi sa doteze Fortele Aeriene Braziliene cu Gripen.

Concret, brazilienii trebuie sa inlocuiasca vechile Mirage, ajunse la capatul resursei, si au lansat proiectul FX-2, in care au solicitat firmelor producatoare oferte de pret/ dotare/ intretinere/ etc.Au raspuns multi, insa americanii, cu F 18, si francezii, cu Rafale, au avansat in marea finala, de unde trebuia sa se aleaga noul aparat.

Criza economica a dat peste cap planurile de dotare a aviatiei, astfel ca proiectul FX-2 a ramas in stand-by din cauza lipsei de fonduri.

Acum au intrat in scena cu adevarat suedezii. Cum resursa Mirage-ului nu avea cum sa creasca, Saab a propus inchirierea a 24 de aparate Gripen pentru o anumita perioada de timp, ideal pana in momentul in care Brazilia va depasi problemele financiare si va relansa proiectul FX-2.

Exista posibilitatea ca Brazilia sa preia avioanele operate in acest moment de Cehia, ale caror contracte de inchiriere expira in anul urmator.

Cum cehii sunt presati tare de americani sa cumpere F 16 pentru a mentine linia de productie a Lockheed, cele 24 de Gripen-uri vor ramane disponibile si ar putea fi transferate imediat in Brazilia.

Sursele locale sustin ca, si in cazul in care Brazilia ar inchiria pentru cativa ani Gripen, tot Rafale ar ramane marele favorit la achizitie, insa abia atunci cand vor fi bani.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Saab iese la atac. Gripen oferit Croatiei intr-o super-afacere | Aviatia Magazin Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of