Lupta aeriana simulata cu MiG-29. Din pacate, in Bulgaria | VIDEO

mig29Pentru ca vecinii bulgari inca mai au si mai folosesc bijuteriile numite MiG-29, le-au oferit recent spectatorilor unui airshow din Sofia un adevarat deliciu – o lupta aeriana simulata cu doua asemenea avioane.

Ca totul sa fie si mai frumos, sau mai usturator pentru noi, au compilat si-un clip video destul de misto cu dogfightul, cu imagini din carlinga, atat cu pilotii in mijlocul manevrelor, cat si cu HUD-ul, dar si din centrul de comanda.

Daca va mai spun ca unul dintre cei care au zburat, dupa ce anterior sustinuse o demonstratie, este chiar comandantul Fortelor Aeriene Bulgare, generalul-maior Rumen Radev ce parere aveti?

Iata ce se poate face cu un MiG-29 nemodernizat, avion de care noi ne-am cam batut joc, lasandu-l sa rugineasca la Mihail Kogalniceanu…

7
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
cornyCezarcristianJaredenzo Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
enzo
Guest

Hai ca nu e chiar asa negru dracu. Desigur puteam sa pastram MIG-urile alea dar am fi fost la mana rusilor cu piese si asa mai departe. Cred ca noi luasem modele alea cu motoare nasoale cu viata de doar cateva sute de ore. Apoi cand am preluat de la fratii moldoveni un Mig-29 fabricat pentru fortele aeriene rusesti banuielile ca produsele de export sunt mai nasoale decat cele facute pentru ei s-au adeverit… Eu as fi pentru mentinerea de ’29 cu conditia sa le putem asigura mentenanta si ce mai trebuie fara rusi (lucru imposibil). Sniperul facut cu israelienii… Read more »

cristian
Guest
cristian

Nu cred ca, actualmente, rusii nu ne-ar da tot ce vrem pentru MIG -29 !
Cred ca ne-ar da si tehnologie sa le facem singuri in fabricile noastre de avioane, care cam șomează. [de exemplu AEOROSTAR Bacau, care intretine MIG-urile 21 si 23].
Ar trebui însă, sa ne schimbam atitudinea fata de ei, de capra râioasă cu coada pe sus.

Cezar
Guest
Cezar

Total gresit. Nu trebuie sa schimbi atitudinea fata de ei, trebuie sa schimbi efectiva tabara…..iar lucrul asta nu e nici de dorit, nu e nici posibil…..din fericire. Ca sa renuntam sa intram in NATO si UE(in viitor), printre altele, rusii ne-au oferit licenta pentru 100 si ceva(120 sau 180….nu-mi aduc amintebine) de Mig 29 SMT de fabricat la Craiova, ceva rachete pentru ele si nu numai. In schimb, trebuia sa le dam Petromul, Romgazul si reteaua de transport ce trece prin tara noastra + abandonul total al orientarii pro vest. Ilici a zis pas….printre putinele lucruri bune pe care le-a… Read more »

Cezar
Guest
Cezar

PS Nu faptul ca am renuntat la MIG 29(destul de noi) sau la proiectul lui IAR 95 este problema fundamentala a logicii romanesti in domeniu, ci faptul ca nu am reusit si nici prea tare nu ne-am zbatut sa punem ceva in loc, iar astazi suntem unde vedem cu totii!

Jared
Guest
Jared

Prietene polonezii n-au probleme cu migul 29,au piese de schimb căcălău ,de asta au început programul de modernizare cu evreii si o sal aibe în serviciu multi ani deacuma încolo,și asta ca am fi fost la mîna rușilor cu piese de schimb ma faci să rîd,colega noi avem pile la marele popor chinez,de unde crezi ca avem piese noi de schimb pt mig-21,din rusia?

enzo
Guest

Cea mai mare amenintare pe linia asta de securitate vine de la Est. Eventual de la unguri. Vrei sa te bati cu rusii folosind armele pe care ei ti le-au vandut avand in minte ca s-ar putea ca la un moment dat sa le folosim impotriva lor? Desigur daca am fi avut mai multe lucrurile s-ar fi ‘legat’ ceva mai bine. Romania nu are dreptul sa modifice avionul dupa bunul plac, fiind proprietatea intelectuala rusa. Deci orice revitalizare (la vremea respectiva) se putea face doar in colaborare cu rusii. Polonia reuseste sa tina flota de Mig-29 pentru ca au luat… Read more »

corny
Guest
corny

Fratilor vreme cu avioane rusesti a trecut. Da a fost frumos sa vedem pe cerul patriei 21,23, si cel mai drag mie 29. Acum trebuie sa ne reorganizam si sa regandim strategia de remodernizare a aviatie , nu cum am facut cu f16 la mana 3-a, ci altfel si cred ca e posibil