Home » Aviatie militara, featured, headline

Lupta aeriana simulata cu MiG-29. Din pacate, in Bulgaria | VIDEO

5 November 2014 7 Comments

mig29Pentru ca vecinii bulgari inca mai au si mai folosesc bijuteriile numite MiG-29, le-au oferit recent spectatorilor unui airshow din Sofia un adevarat deliciu – o lupta aeriana simulata cu doua asemenea avioane.

Ca totul sa fie si mai frumos, sau mai usturator pentru noi, au compilat si-un clip video destul de misto cu dogfightul, cu imagini din carlinga, atat cu pilotii in mijlocul manevrelor, cat si cu HUD-ul, dar si din centrul de comanda.

Daca va mai spun ca unul dintre cei care au zburat, dupa ce anterior sustinuse o demonstratie, este chiar comandantul Fortelor Aeriene Bulgare, generalul-maior Rumen Radev ce parere aveti?

Iata ce se poate face cu un MiG-29 nemodernizat, avion de care noi ne-am cam batut joc, lasandu-l sa rugineasca la Mihail Kogalniceanu…

7 Comments »

 • enzo said:

  Hai ca nu e chiar asa negru dracu.
  Desigur puteam sa pastram MIG-urile alea dar am fi fost la mana rusilor cu piese si asa mai departe.
  Cred ca noi luasem modele alea cu motoare nasoale cu viata de doar cateva sute de ore. Apoi cand am preluat de la fratii moldoveni un Mig-29 fabricat pentru fortele aeriene rusesti banuielile ca produsele de export sunt mai nasoale decat cele facute pentru ei s-au adeverit…
  Eu as fi pentru mentinerea de ’29 cu conditia sa le putem asigura mentenanta si ce mai trebuie fara rusi (lucru imposibil).
  Sniperul facut cu israelienii ar fi fost o varianta foarte foarte buna, dar din nou… la mana rusilor in cea ce priveste motoare, etc.
  Polonezii au probleme deosebite la mentenanta MIG 29 si unde sunt ei ca forta economica si militara?

  • cristian said:

   Nu cred ca, actualmente, rusii nu ne-ar da tot ce vrem pentru MIG -29 !
   Cred ca ne-ar da si tehnologie sa le facem singuri in fabricile noastre de avioane, care cam șomează. [de exemplu AEOROSTAR Bacau, care intretine MIG-urile 21 si 23].
   Ar trebui însă, sa ne schimbam atitudinea fata de ei, de capra râioasă cu coada pe sus.

   • Cezar said:

    Total gresit. Nu trebuie sa schimbi atitudinea fata de ei, trebuie sa schimbi efectiva tabara…..iar lucrul asta nu e nici de dorit, nu e nici posibil…..din fericire. Ca sa renuntam sa intram in NATO si UE(in viitor), printre altele, rusii ne-au oferit licenta pentru 100 si ceva(120 sau 180….nu-mi aduc amintebine) de Mig 29 SMT de fabricat la Craiova, ceva rachete pentru ele si nu numai. In schimb, trebuia sa le dam Petromul, Romgazul si reteaua de transport ce trece prin tara noastra + abandonul total al orientarii pro vest. Ilici a zis pas….printre putinele lucruri bune pe care le-a facut in viata lui. Nu, multumesc…..nu vreau ca noi sa devenim un nou Belarus la cheremul Rusiei. Prefer sa fiu jecmanit de vest, decat de rusi. Ii stim bine ce pot si ce vor. Prefer sa avem 12 F 16 TH, dar sa fim in sfera de influenta a vestului, decat sa am 180 de MIG-uri noi nouate, fabricate in tara, si sa ajungem precum Ukraina intr-o buna zi…ca nu le mai place rusilor de noi si de atitudinea noastra. Voi nu intelegeti un lucru. Noi cu rusii nu putem avea niciodata o relatie corecta, de prietenie sau de afaceri politice egale. Egali putem sa fim cu ei doar daca stam in genunchi sau in patru labe cu pantaloni-n vine. Ori ca astazi, cu coada sus, dar cu frica-n vine ca intr-o buna zi istoria anilor 40 se va repeta! Cu un conducere inteligenta, in situatia de astazi putem inca spera ca vom evita dezastrul total. In partea cealalta….nicicum! A dovedit-o chiar regimul comunist din tara noastra in epoca lui!

    • Cezar said:

     PS Nu faptul ca am renuntat la MIG 29(destul de noi) sau la proiectul lui IAR 95 este problema fundamentala a logicii romanesti in domeniu, ci faptul ca nu am reusit si nici prea tare nu ne-am zbatut sa punem ceva in loc, iar astazi suntem unde vedem cu totii!

 • Jared said:

  Prietene polonezii n-au probleme cu migul 29,au piese de schimb căcălău ,de asta au început programul de modernizare cu evreii si o sal aibe în serviciu multi ani deacuma încolo,și asta ca am fi fost la mîna rușilor cu piese de schimb ma faci să rîd,colega noi avem pile la marele popor chinez,de unde crezi ca avem piese noi de schimb pt mig-21,din rusia?

 • enzo said:

  Cea mai mare amenintare pe linia asta de securitate vine de la Est.
  Eventual de la unguri.
  Vrei sa te bati cu rusii folosind armele pe care ei ti le-au vandut avand in minte ca s-ar putea ca la un moment dat sa le folosim impotriva lor?
  Desigur daca am fi avut mai multe lucrurile s-ar fi ‘legat’ ceva mai bine. Romania nu are dreptul sa modifice avionul dupa bunul plac, fiind proprietatea intelectuala rusa. Deci orice revitalizare (la vremea respectiva) se putea face doar in colaborare cu rusii.
  Polonia reuseste sa tina flota de Mig-29 pentru ca au luat de la nemti tot ce au avut in materie de intretinere la un pret simbolic. Desigur, puteam sa luam noi la un pret simbolic… insa nu era prea clar de partea cui suntem.
  Acum e clar si uite ce F-16 faine, classice chiar, ca au peste 30 de ani, ne luam… 😀 😀

 • corny said:

  Fratilor vreme cu avioane rusesti a trecut. Da a fost frumos sa vedem pe cerul patriei 21,23, si cel mai drag mie 29. Acum trebuie sa ne reorganizam si sa regandim strategia de remodernizare a aviatie , nu cum am facut cu f16 la mana 3-a, ci altfel si cred ca e posibil

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.