Home » Aviatie militara, featured, headline

M-346, multirol la apasarea unui buton

27 June 2016 11 Comments

m346Italienii de la Leonardo-Finmeccanica promit ca avionul lor, M-346, poate oscila intre rolurile de trainer si fighter la apasarea unui singur buton. La propriu.

Massimo Ghione, unul dintre oficialii din ramura de marketing ai companiei, sustine ca M-346 aduce o caracteristica unica pe piata, anume posibilitatea de a oscila extrem de rapid intre rolurile sale.

Practic, spune omul, daca zbori un M-346 intr-o misiune de lupta, fie ca e vorba despre atac la sol sau, de ce nu, politie aeriana, si ajungi la aterizare, dar urmeaza o misiune de antrenament pentru un elev, apesi butonul magic si armele, chiar daca raman pe avion, nu mai pot fi utilizate.

“Nimeni altcineva nu mai poate face asa ceva”, spune el.

Bai, pare foarte misto daca e asa cum zice nenea Ghione si, desi nu e o chestie atat de dificil de imprementat, italienii sunt de felicitat daca s-au gandit primii la ea.

Sa va aud de-acum ca vreti butonul magic si pe IAR-99 TD :))

11 Comments »

 • Jap said:

  Macaronarii promit și luna de pe cer săși vîndă pasărea, dar nu pre-a îl văd pe ăsta micul și colorat alergînd după suhoaie pe la 12 000 m altitudine sau dînd cu bombardeaua. Va rămîne de pregătire și antrenament,ca toate păsările din clasa lui. Forța fie cu voi.

 • Adi said:

  Butonul ala e pe viata?

 • Raptor said:

  Curios e ca marketingareala e facuta de Maximo Ghinione si ca singura tara care l-a comandat nu numar mai maricel e israelul, dexizie pe care n-am inteles-o cand T-50 se plia mai bine pt o detinatoare de F-16 din care provine sau care mai detine si F-15.
  La cat de bun e trainerul asta de ce oare s-au mai chinuit sa faca si M-345 ??? Miroase a ceva putred aici, o fi branza cu viermi milaneza sau astia isi dau cu tezla in o0.

  • LanceR said:

   E luat de Israel, Polonia, Singapore si, evident, Italia. Si cica s-ar mai discuta niste contracte de export vara asta.
   M-345 e dezvoltat ca o varianta mai “light”, care nu avea cum sa prinda la expoer cu specificatiile alea slabe.

   • Mig-21 LanceR said:

    In primul rand M-346 este subsonic si asta spune tot. Putea sa fie patinat cu foita de aur ca daca l-ai facut subsonic este deja in alta categorie fata de T-50. T-50 intra deja in categoria lui F-16, dar mai light..

    • LanceR said:

     T-50 se pliaza mai bine pe o tara care ar vrea sa-l foloseasca si ca fighter. Iar daca il vrei ca si fighter, mai bine iti cumperi fighter, altfel nu vei avea decat un trainer foarte scump, care nu face cu mult mai mult decat un M-346. Sau IAR-99 daca vrei.

     • Mig-21 LanceR said:

      Trainer f. scump? Pai il iei ca fighter ieftin, nu ca trainer scump. Asta o data, ca a doua – nu cred ca T-50 este mai scump de operat decat M-346, T-50 are un motor, M-346 are doua. Deci cu T-50 faci inclusiv politie aeriana, cu M-346 nu poti. Deci unde e comparatia?

 • Jap said:

  Koreenii n-au acceptat să se pună avionica străină pe el si evreii s-au reorientat spre italieni. Nu scrie nicăiri că dacă ai f-15*16 trebuie săți tragi ’50,noi îl avem pe iar 99. Știi a ce miroase Raptor’e? A lovele,contracte și locuri de muncă.

 • Jap said:

  Am auzit că ‘345 ie dorit de o țară din Africa.

 • Jap said:

  You ar fanny! Din păcate noi o să tragem de ’99 pînă o săi cadă aripile,apoi o să ile lipim,sudăm și nitui și ie ca nou. Nu avem noi norocul ăsta.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.