Home » Aviatie militara, featured, headline

Mai multe F-22 pentru USAF?

20 April 2016 11 Comments

f22USAF ar putea avea mai multe avioane F-22, discutandu-se inclusiv despre dublarea numarului de Raptori in anii urmatori.

Intr-o mutare surprinzatoare si nu prea, initiativa discutarii reluarii productiei de F-22 a venit din zona politicului, care a solicitat o analiza de cost.

Lockheed Martin a produs 187 de F-22 pana in urma cu cinci ani, atunci cand s-a decis oprirea productiei. Acum, dat fiind contextul international destul de delicat, politicienii americani ar fi interesati de reluarea productiei si de completarea dotarii cu alte 194 de bucati.

USAF priveste cu destul de multa retinere acest demers, in special din cauza costului urias. Ultima estimare de acest gen arata un cost de 17 miliarde de dolari, la valoarea din 2008, pentru 75 de Raptori.

Cum bugetul Fortelor Aeriene e tot mai mic, va amintiti poate discutiile despre retragerea avioanelor A-10, este lesne de inteles de ce aviatorii sovaie atunci cand vine vorba despre achizitia a aproape 200 de avioane de generatia V.

Cum insa China si Rusia se chinuie de niste ani sa isi dezvolte propriile platforme de generatia V, n-ar fi exclus ca USAF sa beneficieze de o suplimentare a bugetului strict pentru achizitia de F-22. De unde si motivul recentelor dislocari worldwide ale avionului, inclusiv in Europa.

11 Comments »

 • Jap said:

  În august 2014 în pacificul de N s-au întîlnit 3 f-22 și 3 su-35.după 3 zile de ‘instrucție’ raptorii au tăiato acasă cu coada între picioare. Forța fie cu voi.

  • LanceR said:

   Sigur. Iar Su-35 au revenit la baza, Steaua Mortii, unde erau asteptate de Palpatine si ala mic de respira greu.

  • Cezar said:

   Bre, eu am impresia ca tu chiar esti postacul necesar al Moscovei! Ala de o face probono! 🙂 Bati campii rau de tot!!!

 • Jap said:

  Rîzi tu lancer-san rîzi,dar cam așa sa întimplat cum am zis. La ora actuală gringo are mari probleme cu ’35,pe ’22 îl folosește mai mult ca pe o sperietoare,pe la top ganuri și red flaguri și parade pardon concediu prenatal prin europa,cînd de fapt el ie un pic cam impotent,da ai auzit bine IMPOTENT. Asta să mai comandăm încă 200 de rapoare sper că ie o glumă și nu ar trebui luată ca atare.PS.Parcă acum o lună ne-au arătat un video clip cum lucrau iei la generația 6 de îi făceau invidioși pe alienii care atacau pămîntul.

  • LanceR said:

   F-35 o avea probleme mari, da’ problemele alea sunt mult mai mici decat cele pe care le au chinezii sau rusii. F-22 e etalonul in momentul de fata, mai ales ca din avion de superioritate se transforma usor usor in multirol.

   Lucrul la generatia VI o sa dureze decenii, pana atunci e nevoie de avioane.

 • Jap said:

  Lui f-22 îi dorim în continuare să rămînă etalon. ‘mai ales că din avion de superioritate….’ parcă ţi-am zis ca su-35 a făcut instrucție cu ’22 în pacificul de N și rafale a cam șters cu el pe jos la un red flag prin alaska.

  • LanceR said:

   Si tu stii cat de mult de cred eu pe tine, nu? Adica tu esti singurul din lumea asta care spune asemenea prostii, esti cea mai sursa dintre surse.

 • Jap said:

  Pe romînia military a fost publicat un articol numit: Superavioane F-22 Raptor la data de 03-12-2013. Lectură plăcută.

 • Jap said:

  Un f-22 raptor a fost doborît în luptă de un su-30 vineri în siria. Avionul sa prăbușit la periferia orasului Damasc.

  • LanceR said:

   Continui sa ma uimesti :))

   • Cezar said:

    Eu totusi inclin sa cred ca e postac rus. Parca incepe sa-si dea arama pe fata intr-un final. Mai si scrie de parca a invatat romana la Odesa de la un grup operativ semi profesionist! 🙂 Sau pur si simplu alta e problema lui! A facut romana cu femeia de serviciu si a citit doar carti cu benzi desenate! :)))) Pe zii ce trece ma uimeste mai mult…..

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.