Home » Aviatie civila, featured, headline

Mai multi raniti dupa ce un avion Carpatair a iesit de pe pista, la Craiova

13 February 2012 No Comment

Mai multi pasageri ai unei curse Carpatair au fost raniti dupa ce un avion al companiei a derapat si a iesit de pe pista Aeroportului din Craiova, in momentul decolarii.

Aparatul, ce avea ca destinatie Timisoara, trebuia sa plece in jurul orei 10.15, insa a incercat decolarea abia la 11.00, din cauza conditiilor atmosferice deloc favorabile.

“În momentul în care avionul se pregătea să decoleze, din cauza zăpezii a derapat şi a ieşit de pe pistă, în dreapta. Pasagerii care urmau să plece la Timişoara sunt în siguranţă”, a declarat directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, conform RTV.

Socant este faptul ca pasagerii ar fi fost nevoiti sa paraseasca aparatul de zbor sarind pur si simplu din acestea, de la inaltimea de 3 metri, deoarece cei responsabili nu le-au pus la dispozitie scari si nici celebrele tobogane din dreptul usilor nu au fost umflate.

“Referitor la evacuare, este procedura care se aplică oricând se întâmplă un eveniment ca acesta. Totul s-a întâmplat conform standardelor. Ce contează este că s-a aplicat procedura de evacuare (…) Un pasager a acuzat câteva dureri, dar suntem anunţaţi că are antecedente cu coloana”, a explicat Nicolae Petrov, directorul Carpatair.

48 de pasageri avea la bord avionul celor de la Carpatair, plus 4 membri ai echipajului.

Cel putin unul dintre pasageri a avut nevoie de ingrijiri medicale, el fiind preluat de o ambulanta si transportat la spital.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.