Home » Aviatie militara, featured, headline

Mai putin de jumatate din flota de Tornado a Germaniei este operationala

3 December 2015 One Comment

Fortele Aeriene Germane – Luftwaffe – au o mare problema cu flota de avioane Panavia Tornado, mai putin de jumatate dintre aparatele de atac fiind operationale in momentul de fata.

Potrivit unui raport al Ministerului Apararii din Germania, numai 29 de avioane Tornado dintr-un total de 66 sunt operationale in momentul de fata.

Informatia vine dupa cea de anul trecut, atunci cand s-a vorbit prima data despre pregatirea pentru lupta a acestui tip de avion, proportia pastrandu-se, insa scazand numarul efectiv al aparatelor. Daca anul trecut erau operationale 38 de bucati dintr-un total de 89, acum s-a ajuns la numai 29.

Iar sase dintre acestea operationale vor lua in curand drumul Orientului pentru a se alatura coalitiei adunata de Statele Unite pentru a lovi Statul Islamic.

Cel mai interesant din toata aceasta treaba mi se pare faptul ca nemtii nu se grabesc sa anunte ceva investitii in Aparare pentru a reface capacitatea de lupta a flotei de Tornado.

One Comment »

  • Jap said:

    Cică vor să le înlocuiască,în viitorul apropiat,deaia nu le mai repară,alți zic că le repară pe toate de la anul.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.