Malev si-a intrerupt activitatea. Falimentul bate la usa

Compania de transport aerian maghiara Malev a anuntat ca si-a intrerupt activitatea din cauza problemelor financiare, “dupa aproape 66 de ani”.

“Din data de 3 februarie, de la ora 05.00 GMT, dupa aproape 66 de ani de serviciu continuu, nici un avion al Malev nu ma mai decola”, a anuntat Lorant Limburger, directorul executiv al companiei.

Malev are probleme financiare de mai multi ani, insa acestea s-au acutizat in ultima perioada, pe fondul crizei prelungite din Ungaria.

Guvernul maghiar si-a suspendat, de asemenea, orice fel de ajutor sau stimul acordat operatorului pe care il detine.

Malev genera 40% din rulajul anual al aeroportului internaţional de la Budapesta şi dispune de o flotă de 22 de aeronave pentru pasageri, contractate în leasing.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
adminGeorge GMT Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
George GMT
Guest

Ce faliment bre?! 🙂 Asta batea anul trecut prin vara, acu’ bate popa sa-i faca de sapte zile! Malev is death, spre bucuria Wizz si Tarom… Da’ n-are nimic si asa nu-mi erau prea simpatici! Si cand te gandesti ca acum cativa ani, Ungaria facea planuri sa devina buricul in regiune. MOL, Malev, investitile facute, chiar fortate prin vecini…praful s-a ales! Malev e moarta, MOL dupa cateva zbateri s-a intors la mica companie care era si inainte, iar investitile…ei bine astea continua, dar nu conform planului Ungariei, ci dimpotriva! Micile afaceri fug spre Romania, in timp ce romanii cumpara ca… Read more »