Home » Aviatie civila, featured, headline

Malev si-a intrerupt activitatea. Falimentul bate la usa

3 February 2012 2 Comments

Compania de transport aerian maghiara Malev a anuntat ca si-a intrerupt activitatea din cauza problemelor financiare, “dupa aproape 66 de ani”.

“Din data de 3 februarie, de la ora 05.00 GMT, dupa aproape 66 de ani de serviciu continuu, nici un avion al Malev nu ma mai decola”, a anuntat Lorant Limburger, directorul executiv al companiei.

Malev are probleme financiare de mai multi ani, insa acestea s-au acutizat in ultima perioada, pe fondul crizei prelungite din Ungaria.

Guvernul maghiar si-a suspendat, de asemenea, orice fel de ajutor sau stimul acordat operatorului pe care il detine.

Malev genera 40% din rulajul anual al aeroportului internaţional de la Budapesta şi dispune de o flotă de 22 de aeronave pentru pasageri, contractate în leasing.

2 Comments »

 • George GMT said:

  Ce faliment bre?! 🙂 Asta batea anul trecut prin vara, acu’ bate popa sa-i faca de sapte zile! Malev is death, spre bucuria Wizz si Tarom…
  Da’ n-are nimic si asa nu-mi erau prea simpatici! Si cand te gandesti ca acum cativa ani, Ungaria facea planuri sa devina buricul in regiune. MOL, Malev, investitile facute, chiar fortate prin vecini…praful s-a ales! Malev e moarta, MOL dupa cateva zbateri s-a intors la mica companie care era si inainte, iar investitile…ei bine astea continua, dar nu conform planului Ungariei, ci dimpotriva! Micile afaceri fug spre Romania, in timp ce romanii cumpara ca bezmeticii, case si terenuri in zona de granita.
  Adica ii romanizam! Ironia sortii frate….

 • admin said:

  :))

  Pe mine nu m-ar mira sa vina nenea orban cu o incercare de a invia mortul in drum spre groapa, de asta astept inca oficial falimentul si desfiintarea.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.