Home » featured, headline, Spectacole aviatice

Mare airshow mare tocmai in Coreea de Nord

22 February 2016 3 Comments

avioaneDaca nu aveti planuri pentru sfarsitul lunii septembrie, va invit tocmai in Coreea de Nord, tara lui Kim cel gras, care va organiza primul airshow din istorie. Istoria lor, care stim ca incepe in momentul nasterii bunicului.

Trecand peste micile rautati, in perioada 24-26 septembrie 2016 va avea loc pe aeroportul intergalactic din Wonsan ceea ce se numeste Wonsan International Friendship Air Festival. Eveniment care are site web, dar si pagina de Facebook. Sa va mai aud ca ziceti ceva de Coreea lui Kim!

Daca vi se pare plictisitor sa vedeti la treaba vechiturile din anii ’50 care prin cine stie ce minuni ingineresti inca mai zboara, ei bine o sa aveti o mare surpriza. Asta pentru airshow-ul de la Wonsan promite sa fie “a unique, magnificent and ground-breaking event”.

Spre deosebire de banalele mitinguri aeriene imperialiste, la Wonsan ni se promit “thrilling aerobatic flying displays, picturesque pleasure flights, exciting skydiving opportunities, scenic mass balloon ascents and colourful model aircraft flying, arranged for your delectation and delight”. Daca cineva este nemultumit, sa fie trimis in lagar alaturi de toate neamurile!

Serios acum, pare a fi un eveniment daca nu spectaculos, macar interesant. Unde in lumea asta mai poti vedea zburand MiG-uri 15 sau 17 inca operationale? Sau poate Suhoiurile 7? Sau poate aveti nostalgii cu Il-62 sau Tu-134? Oricum ar fi, este aproape imposibil sa gasiti in alta parte o asemenea suma de avioane.

Eu unul as merge acolo doar pentru sansa de a vedea zburand un Hong-5.

Daca sunteti ingrijorati ca dolofabnul Kim se va uita urat la voi pentru ca sunteti reprezentanti ai imperialismului occidental, n-aveti motive, asta pentru ca “international tourists will be welcomed as honoured guests to the city, enjoying three days of aviation and air sports activities and entertainment.”

3 Comments »

 • Jap said:

  Dacă priveşti mai atent nici noi nu sîntem mai breji,îl avem pe’21 unde la alți îl vedem pe la muzeu. ‘Nordicii’ mai au în dotare și mig-29 proaspăt modernizat.

  • LanceR said:

   Bre, sa ne trimiti si noua poze de la airshow ca am impresia ca te duci. Cica se poate sa zboare si fratii chinezi cu invizibilele lor.

 • Jap said:

  Plec de pe acum,să prind un loc la lojă.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.