Home » Aviatie militara, featured, headline

Marea Britanie a adus acasa primele patru avioane F-35

9 June 2018 6 Comments

Foto: Royal Air Force

Primele patru avioane F-35B ale Marii Britanii au ajuns acasa in cursul acestei saptamani.

Cu doua luni inaintea programului, cele patru aparate au aterizat miercuri seara pe pista bazei aeriene RAF Marham, noua loc “casa”.

Aparatele au decolat miercuri dimineata de pe Marine Corps Air Station Beaufort avand la mansa piloti britanici si au traversat “iazul” asistate de o “cisterna” Airbus A330 Multi Role Tanker Transport.

Englezii au cheltuit peste 700 de milioane de dolari pentru a moderniza baza RAF Marham si pentru a face din aceasta una de pe care 35-urile pot opera.

UK are semnat un acord pentru 48 de avioane F-35 si planuieste sa achizitioneze 138 de aparate in total, acestea urmand a fi folosite atat de RAF, cat si de Royal Navy, care in cativa ani va avea in dotare un nou portavion.

6 Comments »

 • Jap said:

  Uk are în acest moment 15F-35 în dotare. În ritmul ăsta peste 7 ani,am putea vedea primele F-35 engleze aterizînd pe MK.

 • Jap said:

  De fapt în UK,la ora actuală sînt 5F-35 din cele 15 și curînd vor mai sosi încă 4F-35,pt aniversarea de 100 de ani de la înființarea RAF. Primul F-35B,pilotat de englezul Hugh Nichols,a sosit în UK,pe 29.06.2016. Deci,azi sînt 5/15.

  • LanceR said:

   De fapt, ai auzit tu ceva, dar ai auzit prost. In 2016 au adus un 35 pentru RIAT si Farnborough, dar avionul n-a ramas in UK dupa showuri.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.