Home » Aviatie civila, featured, headline

MH17 a fost doborat cu o racheta lansata de pe un sistem Buk | VIDEO

14 October 2015 One Comment

mh17Avionul Boeing 777-200ER al Malaysia Airlines, care efectua zborul MH17, a fost doborat in Estul Ucrainei cu o racheta lansata de pe un sistem rusesc Buk.

Este concluzia oficiala a anchetei efectuata de catre Comisia Olandeza pentru Securitate. Investigatorii olandezi nu au precizat insa si cine poarta responsabilitatea doborarii avionului ce avea 298 de persoane la bord.

Raportul oficial sustine ca doborarea Boeingul a fost provocata de detonarea unui focos de tipul 9N314M, lansat de pe un sistem de rachete Buk.

Proiectilul nu a lovit direct aeronava, ci a explodat in proximitatea cockpitului, undeva in stanga sus. Srapnelele au penetrat carlinga si i-au ucis pe loc pe cei trei membri ai echipajului.

Aeronava a intrat in picaj si pana la prabusirea efectiva s-a si rupt. Anchetatorii olandezi spun ca este posibil ca unii dintre pasageri sa fi fost constienti pana in momentul impactului cu solul.

Din informatiile de specialitate, atat rusii, cat si ucrainienii, aveau sisteme Buk in zona din care se presupune ca a fost lansata racheta, deci nu se poate spune cu certitudine cine a dat jos avionul. Totusi, Ucraina este acuzata de experti ca nu a inchis spatiul aerian pentru cursele civile, desi existau motive s-o faca.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.