Home » Aviatie militara, featured, headline, Spectacole aviatice

MiG-15 zboara la BIAS 2013 | Video

25 July 2013 2 Comments

mig-15Una dintre marile surprize ale spectacolului aeronautic Bucharest International Air Show va fi aparitia unui MiG-15 UTI (dubla comanda) care va efectua o extrem de interesanta demonstratie.

Aparatul apartine polonezilor de la “Polish Eagles” Foundation si a fost restaurat destul de recent, participand la mitinguri aviatice din intreaga Europa.

MiG-ul este, de fapt, un SB Lim-2, versiunea MiG-ului 15 UTI produsa sub licenta sovietica in Polonia. Este inmatriculat SP-YNZ si are numarul de bord 006.

Din cate am aflat noi, avionul a fost produs in 1954, a zburat in cadrul Fortelor Aeriene Poloneze dupa care s-a “retras” la odihna intr-o colectie privata. Asa a ajuns in posesia fundatiei “Polish Eagles”, care si-a asumat sarcina de a-l restaura alaturi de un “frate” cu un mai tanar si cu o comanda in minus.

MiG-ul, prefer sa ii spun asa, a fost dezmembrat pana la ultima conducta a sistemului hidraulic, a fost reparat ce se putea repara, a fost inlocuit ce se putea inlocui, s-au efectuat teste complexe si apoi a fost asamblat la loc.

Mandria polonezilor este cu atat mai mare cu cat MiG-ul 15 zboara mai bine decat atunci cand a iesit pe portile fabricii PZL Mielec. Ba mai mult, e singurul asemenea exemplar complet functional de pe “batranul continent”.

Pana sambata, cand vom admira MiG-ul in toata splendoarea la BIAS 2013, iata o mica avanpremiera video:

Foto via airliners.net

2 Comments »

  • FotoStefan said:

    Acest a venit pina la urma la BIAS 2013? Eu nu l-am vazut, iar de la miting am plecat pe la 13.30.

    • Admin said:

      N-a mai fost. Din cate am inteles, a avut probleme tehnice avionul si nu a mai plecat din Polonia.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.