Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

MiG 21, inca in fabricatie! Luam si noi?

11 July 2012 One Comment

MiG-ul 21, singurul avion supersonic aflat, inca, in dotarea Fortelor Aeriene Romane este inca in productie. Daca rusii au renuntat la el de mult, fratii intr-ale comunismului, chinezii, isi fac de cap cu veteranul reactor.

Astfel, copia chinezeasca a 21-ului, J-7, in varianta de dezvoltare G, a fost surprins recent iesind de pe portile Chengdu Aircraft Industry Group. Nou-nout.

Avionul a fost testat in zbor dupa care s-a refugiat in hangar. Dupa el, au mai iesit cateva la zbor, toate galbene ca un nou-nascut si cu inmatriculare provizorie.

Cum asiatiacii au anuntat ca au intocmit deja un plan de scoatere din dotare a lui J-7, singura explicatie viabila este ca MiG-ul 21, varianta cu ochi alungiti, se pregateste de export. Si asta in anul de gratie 2012!

In conditiile in care LanceR-ul nostru isi da ultimele suflari in acesti ani, baietii din guvern ar putea sa ia in considerare o improspatare a flotei de supersonice cu niste chinezarii nou-noute.

Ar fi modalitatea perfecta de a ne da peste nas celor care am criticat, vehement si pe buna dreptate, intentia de achizitie de F-16 la mana a doua. Le-ati vrut noi, uite ca-s noi!

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.