Home » Aviatie militara, featured, headline

Ministrul Apararii, “batranul MiG 21” si fractura logica

1 October 2012 4 Comments

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, si-a continuat peregrinarile prin tara pentru a convinge pe oricine de necesitatea a 12 avioane la mana a treia cumparate pe bani grei din Portugalia.

De aceasta data, el a ajuns pana in Parlament, acolo unde nu a avut de intampinat vreo opozitie din partea colegilor de ciolan.

Interesant a fost insa faptul ca Dobritoiu le-a spus parlamentarilor ca “batranul MiG 21 LanceR” se apropie de pensie. Asta stiam, numai ca dom’ ministru sustinea, la un post TV, la “batranul” va fi folosit pana la operationalizarea F-16 (adicatelea 2017 sau mai tarziu) si chiar dupa, in paralel cu vechitura multirolu’.

“Batranul nostru MiG 21 LanceR mai are putin si putem spune ca si-a facut datoria. El este in serviciu de 40 de ani.

Avand in vedere angajamentele Romaniei prin care noi ne asumam responsabilitatea serviciului de politie aeriana, ne aflam in situatia de a nu mai putea indeplini aceste misiuni. De aceea este nevoie de avionul multirol”, a explicat Dobritoiu.

Asadar, avem un avion cu un serviciu de 40 de ani. Ministrul Apararii vine si ne spune ca e cam la final de “cariera” in aviatie, insa acest final inseamna alti 8-10 ani. Adica 25% din serviciul lui de pana acum!

Bun, pai nu pot sa ma intreb cum sunt vechiturile multiroalele din moment ce ele vin dupa ce au trecut de jumatatea ciclului de serviciu de lupta…

4 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.