Home » Aviatie militara, featured, headline

Ministrul Apararii si reviziile complete ale elicopterelor IAR-330

8 April 2013 No Comment

OLYMPUS DIGITAL CAMERAElicopterele IAR-330 Puma aflate in dotarea armatei romane au parte de verificari complete in serie. Fiecare dintre acestea, “mai completa” decat precedenta.

Reiau cu aceasta ocazie o declaratie ceva mai veche a ministrului Dusa, de la Aparare. Reactia lui este de acum o luna si a venit in contextul accidentului de la Bacau.

Intrebat fiind despre elicoptere armatei si cat sunt de sigure ele, ministrul a spus urmatoarele.

“Elicopterele pe care le folosim in acest moment si pe care le modernizam anual sunt performante. Sunt elicoptere modernizate cu avionica(,) compatibila cu ceea ce exista pe piata. Regimul de revizii si de verificare este unul foarte strict. Practic, la fiecare 20 de ore de zbor se face o revizie completa, la 50 de ore se face una mai completa, la 100 de ore mai completa iar la fiecare zbor se face o verificare serioasa.”

Nu este prima data cand ministrul Apararii iese in fata cu astfel de declaratii. Si, oarecum ciudat pentru mine, nimeni nu pare deranjat, chiar daca vorbim totusi de primul om al Ministerului Apararii.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.