Home » Aviatie militara, headline

“Minunea” chinezilor, operationala pana in 2018

28 August 2011 One Comment

“Minunea” chinezilor, aparatul care se presupune ca ar fi stealth, Chengdu J-20, ar putea deveni operational pana in anul 2018, conform unei estimari a Pentagonului.

Sefii armatei americane au inaintat un raport in care avertizeaza asupra avansului tehnologic luat de industria militara chineza, J-20 fiind cel mai bun exemplu.

Americanii mai spun ca J-20 nu va fi un avion de vanatoare propriu-zis, un concurent direct la F-22 si, poate, la PAK-FA rusesc, ci mai mult o platforma de atac in adancimea teritoriului inamic, avand evident avantajul tehnologiei care il face invizibil pentru mijloacele de detectie conventionale.

Totusi, chinezii se confrunta cu cel putin o problema majora in dezvoltarea avionului – motorizarea. Asta pe langa faptul ca nu se stie nici acum daca sau ce capacitati stealth va avea in cele din urma avionul.

Altfel, Pentagonul atrage atentia si asupra modernizarii aviatiei militare chineze, in acest moment aproximativ 25% dintre avioane fiind considerate moderne, fata de numai 2% in urma cu 10 ani.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.