“Minunea” chinezilor, operationala pana in 2018

“Minunea” chinezilor, aparatul care se presupune ca ar fi stealth, Chengdu J-20, ar putea deveni operational pana in anul 2018, conform unei estimari a Pentagonului.

Sefii armatei americane au inaintat un raport in care avertizeaza asupra avansului tehnologic luat de industria militara chineza, J-20 fiind cel mai bun exemplu.

Americanii mai spun ca J-20 nu va fi un avion de vanatoare propriu-zis, un concurent direct la F-22 si, poate, la PAK-FA rusesc, ci mai mult o platforma de atac in adancimea teritoriului inamic, avand evident avantajul tehnologiei care il face invizibil pentru mijloacele de detectie conventionale.

Totusi, chinezii se confrunta cu cel putin o problema majora in dezvoltarea avionului – motorizarea. Asta pe langa faptul ca nu se stie nici acum daca sau ce capacitati stealth va avea in cele din urma avionul.

Altfel, Pentagonul atrage atentia si asupra modernizarii aviatiei militare chineze, in acest moment aproximativ 25% dintre avioane fiind considerate moderne, fata de numai 2% in urma cu 10 ani.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
bogdangeorge Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
bogdangeorge
Guest
bogdangeorge

urat cu draci.pare un mig31 restilizat.