Mmmm, dar ce-avem noi aici? Myanmar-ul cumpara avioane, dar ce piloti are!

myanmar micImediat dupa vacanta de Paste, mi-au cazut ochii peste o stire – Myanmar-ul si-a cumparat avioane noi! Bine, nu stirea propriu-zisa m-a atras, ci ilustratia, una care m-a facut sa ma gandesc la faptul ca myanmarezii astia chiar stiu sa-si promoveze Fortele Aeriene. Asta daca n-au si ei Politie Aeriana ca altii…

Bun, povestea sta in felul urmator. Am vorbit, cam in urma cu un an, despre ideea nastrusnica a chinezilor de a face un avion nou bazat pe arhaicul Q-5, la randul lui bazat pe si mai celebrul MiG-19.

Era vorba despre o varianta cu doua locuri a lui Q-5, care putea fi folosita atat pentru misiuni de lupta, cat mai ales pentru antrenament.

Multi au privit cu suspiciune decizia Chinei de a investi intr-un proiect atat de vechi si care nu a rupt niciodata gura targului. Dar iata ca “noul” trainer, Q-5L sau Q-5J (depinde de sursa) a “prins” si primul contract la export, tocmai in Myanmar-ul prieten si aliat.

Si aici voiam sa ajung. Oare cati din liceenii de azi n-ar fi macar tentati de o cariera in aviatie daca Fortele Aeriene Romane ar fi promovate la fel ca alea ale myanmarezilor?

Si niste imagini cu avionul, de data asta, via China Defence:

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Adminenzo Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
enzo
Guest

Arata ca niste poze comuniste ce sunt! pixelate :))).
La astia sexul este greu de ghicit chiar si cu freza femeiasca nu as zice ca e 100% femeie. 😀

Oare imaginile de pe sticlele de spirt medicinal au dus la absolventi asa multi de medicina ? 😀