Home » Aviatie militara, featured, headline

Motoare de F-16, furate in Israel. Hoti de fier vechi?

6 December 2012 3 Comments

Mai multe motoare de avion folosite pentru supersonicele F-16 au fost furate dintr-o baza a Fortelor Aeriene Israeliene.

Presa de la Tel Aviv sustine ca o ampla ancheta a fost declansata dupa aceasta descoperire, existand indicii puternice care indica cel putin un complice in interior.

Astfel, israelienii au constatat ca gardul bazei aeriene nu a fost distrus in vreun fel, ajungand la concluzia ca motoarele au fost scoase chiar pe portile unitatii. Si cum un astfel de propulsor cantareste numai o tona si jumatate, masini destul de mari au fost folosite pentru transportul lor.

Faza tare este ca, printre suspecti, sunt si hotii de fier vechi arabi, insa la fel de vinovati ar putea fi contrabandistii de arme sau chiar teroristii care misuna prin zona.

In orice caz, furtul a relevat faptul ca Fortele Aeriene nu prea reusesc sa isi asigure paza propriilor unitati militare, lucru ce va genera o mica furtuna in armata israeliana.

3 Comments »

 • adiuss said:

  acu’, nici nu cred ca e greu de intuit cine-ce-cum…
  oare cine va cumpara F-16 SH si va avea nevoie de motoare? pe principiul “vara sanie si iarna car”, nu?

 • kesahn said:

  vreun dubiu ca vom avea F-16 second-hand???
  acum, cand DEJA AVEM MOTOARELE?

 • Admin said:

  :)))) Corect, la asta nu m-am gandit. Poate reteaua internationala de hoti de fier vechi sin Israel e coordonata de la Strehaia.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.