Home » Aviatie civila, Aviatie sportiva, featured, headline

Motoplanorul Falke de la Banesti, aterizare fortata in Prahova

8 December 2012 No Comment

Motoplanorul aerodromului Banesti, Scheibe SF-25B Falke inmatriculat HA-1225, a aterizat fortat, sambata, pe un camp din apropierea localitatii Magureni, din judetul Prahova.

Falke-le de la Banesti efectua un zbor de agrement, avandu-l la mansa pe instructurul Catalin Porumbu. Pilotul a sesizat la un moment dat anumite probleme la motor si cum era destul de departe de “casa”, a decis sa nu riste nimic si sa aterizeze pe un camp.

Atat pilotul, cat si insotitorul lui, au scapat teferi, aterizarea fiind facuta in cel mai profesionist mod cu putinta.

Evenimentul nu a scapat insa de ochii localnicilor, care au alertat serviciile de urgenta prin numarul unic 112. La fata locului au sosit echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, insa doar pentru a constata ca nu este nevoie de interventia lor.

Motoplanorul a fost scos din camp cu ajutorul celor din zona, fiind “imbarcat” si transportat la Banesti pe calea rutiera.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.