Home » Aviatie militara, featured, headline

Multiroale la mana a treia: Brazilia vrea sa vanda avioanele Mirage 2000

21 April 2016 3 Comments

mirageCa tot se plangeau ai nostri decidenti ca piata multiroalelor la mana a treia e mult prea mica si ei n-au optiuni
certe pentru a doua escadrila, le dam vestea cea mare tocmai din Brazilia.

Brazilienii au decis sa scape de cele 12 Mirage 2000 pe care ei le-au luat la mana a doua din Franta in urma cu vreun deceniu.

In acest sens, biroul european al Comisiei Aeronautice Braziliene a transmis public disponibilitatea statului sud-american de a vinde echipamentele achizitionate din Franta si care sunt trase pe dreapta de vreun an.

Vanzarea se va face in acord cu legislatia britanica, sediul biroului fiind la Londra, si numai catre potentiali cumparatori agreati de Franta, parte a contractului de achizitie din 2005.

Daca sunteti curiosi, Brazilia a platit 60 de milioane de euro pentru 12 Mirage 2000, 10 “simple” C si doua “duble” B. Alte 20 de milioane a costat pregatirea pilotilor si tehnicienilor, stocul de piese de schimb si toate celelalte necesare operarii aparatelor.

Nu se stie cat vor brazilienii pe aceste veritabile piese de colectie, da’ e de asteptat ca nu prea mult. Ce ziceti, baieti, ne bagam? Sigur le scoatem la vreo 500 de milioane de euro!

3 Comments »

  • Jap said:

    Nu le da idei că o să avem surprize.

  • Mihai said:

    Mai degraba se baga bulgarii…

  • Jap said:

    Bulgarii au trimis în polonia 6 ’29 și motoare la rk-modernizat și mai cumpără motoare noi pt ’29. Deci merg în continuare pe ’29,Mihai taică,bulgarii nu se prostituiază ca ai noștri. Forța fie cu voi.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.