Home » Aviatie sportiva, featured, headline

Ne inclinam in fata campionului

7 November 2015 3 Comments

laciSambata, 7 noiembrie, il sarbatorim si ii uram un sincer “La Multi Ani!” celui mai bun pilot acrobat al Romaniei, Laszlo Ferencz.

Trebuie sa marturisesc inca de la inceput ca n-am prea avut ocazia sa-l vad pe Laci, asa cum ii spun prietenii, zburand. Sigur, l-am urmarit, ca mai toti pasionatii de aviatie de la noi, evoland in cadrul formatiei Hawks of Romania, insa nu l-am vazut doar pe el, acrobatul.

Cu toate acestea, cand am aflat ca astazi e ziua lui, gandul mi-a zburat spre un articol de-acum vreo doi sau trei ani, in care Jurgis Kairys, in al doilea an cred de antrenorat al lotului national de acrobatie, spunea ca Laci era singurul pregatit sa treaca de la clasa advanced la unlimited.

Apoi l-am vazut, prin intermediul pozelor si clipurilor realizate de Bogdan Pop, zburand alaturi de Zoltan Veres in Dubai. A fost momentul in care am inceput sa citesc mai atent stirile unde aparea numele Laszlo Ferencz, pentru ca nu in fiecare zi esti laudat de mari campioni ca Veres si Kairys.

Si a venit si vara acestui an, cand Romania a organizat Campionatul European de Acrobatie Aeriana, EAAC 2015, iar Laci a facut-o lata! Adica a incheiat concursul individual pe locul al doilea, obtinand titlul de vicecampion european!

Asta m-a facut sa revin iarasi la Jurgis si la ochiul sau formidabil si ma face sa ma intreb ce urmeaza? Poate un loc pe podium la Mondiale? Sigur ca va fi foarte greu, dar acum nu ma indoiesc ca Laci este capabil!

Prin urmare, la multi ani, Laci, ma-nclin!

3 Comments »

 • Jap said:

  Astăzi pe Defense news a rulat o știre cîteva ore care suna cam așa: “Bulgaria va achiziționa su-30” nu este vrăjeală,știrea am văzuto și eu.

  • LanceR said:

   Pune link sau e vrajeala. Sau poate ai visat. Oricum, nu asta e articolul de comentat lucrurile care nu exista.

 • Jap said:

  La mulți ani!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.