Home » Aviatie militara, featured, headline, Istorie

Neil Armstrong, primul om pe Luna, a murit

26 August 2012 2 Comments

Astronautul Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna, a murit la varsta de 82 de ani, din cauza complicatiilor aparute in urma unor operatii la inima.

Armstrong suferise ultima operatie in urma cu trei saptamani, insa inima sa nu a mai rezistat, CNN.

Astronautul american este omul care a facut primii pasi pe Luna, unde a arborat drapelul Stetelor Unite.

El s-a aflat la bordul navei spatiale Apollo 11, care a aselenizat pe data de 20 iulie 1969, in cadrul cele mai indraznete misiuni stiintifice a secolului XX.

Primele sale cuvinte, rostite dupa ce-a reusit sa puna piciorul pe suprafata Lunii, in premiera pentru intreaga umanitate, au ramas si ele in istorie: “Este un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire”.

La inceputul lunii august, Armstrong a fost operat pe cord, iar medicii si familia erau optimisti cu privire la sansele sale de recuperare.

Ziare.com

2 Comments »

  • iceman said:

    eu nu sunt chiar asa sigur ca a ajuns pe luna, rusii de ce nu au incercat in ultimii 40 ani?! era doar propaganda in mijlocul razboiului rece…

  • Admin said:

    Pai, in cazul asta, nu era logic ca propaganda sovietica sa sustina fix treaba asta? Adica faptul ca americanii s-au filmat in desert si n-au ajuns pe Luna?

    Mai ales ca sovieticii si-au trimis si ei niste robotei pe Luna, robotei care au constatat ca niste oameni au pasit totusi pe acolo…

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.