Home » Aviatie civila, featured, headline

Noul Consiliu de Administratie al Tarom este condus de un expert contabil

30 November 2017 One Comment

Foto: Wikipedia

Tarom are un nou Consiliu de Administratie, presedintele acestuia fiind un expert contabil din judetul Constanta.

Noul presedinte al CA de la Tarom se numeste Elena Vlad, aceasta facand cariera cu un birou de expert contabil pe care il detine in Constanta. Doamna Vlad nu este straina de aviatie, ea fiind membru si in CA al Aeroportului Mihail Kogalniceanu.

Si pentru jobul de membru in CA pare de viitor pentru oamenii care cunosc alti oameni, doamna Vlad face parte si din Consiliu de Administratie al companiei care administreaza drumurile publice si parcarile din Constanta.

Pe ce criterii a fost numita nu putem nici macar sa banuim noi, dar in ultimii 10 ani Taromului i-a lipsit un expert contabil, un om care sa le spuna si membrilor CA ca se merge din pierdere in pierdere.

In noul CA al Tarom a mai aterizat si Cristian Socol, un economist ce preda la ASE cu importante legaturi pesediste, el fiind un nume vehiculat destul de des atunci cand s-a pus problema rotatiei cadrelor de partid pe la institutiile cu profil economic.

Distractia continua daca ne uitam si la alte nume. Ioana Alexandra Bradea a dat lovitura carierei in ultimii ani. Fara experienta, in 2015 a fost angajata ca expert în management si strategie in cadrul Ministerului Transporturilor, iar un an mai tarziu a devenit membru in Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta (CN APMC).

Dorian Vladeanu are si el legaturi cu orasul de la malul Marii Negre. Desi este originar din Iasi, activeaza ca si consilier al Consiliului de Administraţie al companiei Raja Constanţa.

Un alt membru nou in CA este Alexandru Potor, un tanar care n-a reusit sa prinda un post de senator psd la ultimele alegeri, dar care a fost rasplatit ulterior de partid cu un post caldut de secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

In fine, bifam si doua reveniri. Dan Aurel Măchiţă a mai fost in CA in 2015, la un moment dat chiar presedinte, iar faptul ca a fost numit din nou arata ca inginerul constructor in hidrotehnica a fost priceput la aviatie. Sau poate o avea legatura faptul c-a fost consilier pe la Ministerul Transporturilor… O alta revenire este cea a doamnei Ivona Stan, care a facut parte din CA anul trecut si care si ea are o istorie de consiliere in Ministerul Transporturilor.

Ei bine, asta e Consiliul de Administratie al Tarom la final de 2017. Sunt curios daca oamenii astia, numiti la final de noiembrie, vor lua prima de Sarbatori sau al 13-lea salariu. Mint, nu sunt curios, stiu ca le vor lua.

P.S. Daca va intrebati care e legatura cu orasul Constanta, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a fost viceprimar al municipiului, a condus regia RAJA Constanţa, iar in urma cu vreo doi ani a preluat sefia partidului de la celebrul mazare. In aceasta lumina, numirile astea par a fi facute pe criteriul competentei.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.