Home » Aviatie militara, featured, headline

Noul Gripen, mai ieftin si mai bun. Pacat ca nu e F-16 sh

13 July 2012 No Comment

Cumpărătorii noului Gripen E/F vor plăti cu 10% mai puțin decât ar fi plătit pentru modelul anterior al acestui avion, Gripen C/D, a declarat CEO-ul Saab, Hakan Buskhe.

Într-o declarație făcută în cadrul show-ului aviatic internațional de la Farnborough, Bushke a mai spus și că noul avion de luptă va oferi o creștere cu 25% a performanțelor.

Scăderea prețului și creșterea performanței reprezintă specialitatea Saab, spune Bushke, de vreme ce Gripen C/D a costat, la rândul său, mai puțin decât predecesorul lui, Gripen A/B, oferind totodată o creștere a performanțelor cu 20%.

Pentru a explica scăderea costului, Bushke a declarat: „Este posibil în cazul mașinilor, de ce nu și în cazul avioanelor de luptă?”
Guvernul suedez intenționează să cumpere 80 de avioane Gripen E/F, numite și Gripen NG de către Saab. De asemenea, Elveția dorește să cumpere 22 de avioane de acest tip.

Bushke a asociat politica de stabilire a prețurilor desfășurată de Saab necesității de a concura la nivel global, adăugând că numai 20% dintre comenzile primite au provenit din Suedia. Saab are 3.000 de ingineri în afara Suediei, a precizat el.

În prezent, Saab dorește să înființeze un centru de instruire Gripen în Africa de Sud, a mai spus Bushke.

Într-o aparentă referire la companiile care se pot baza pe achiziții generoase din partea guvernelor proprii, Bushke a spus: „Nu este greu să construiești ceva, dacă ai o grămadă de bani”. Este de așteptat ca Saab să înregistreze o ușoară creștere a vânzărilor în 2012, comparativ cu 2011, a mai adăugat el.
Bushke a mai spus că principiul Saab referitor la raportul calitate-preț a afectat punctul de vedere al companiei asupra alianțelor europene, care se concentrează asupra design-ului de UAV-uri. Italia și Germania au reacționat cu mânie în fața planurilor Angliei și Franței de a forma o alianță bilaterală pentru construcția de UAV-uri, în care plănuiesc să accepte și alți parteneri mai târziu.

Dar Bushke nu a părut deloc tulburat în fața posibilității ca Suedia să urmeze modelul Angliei și Franței. „Atât timp cât în urma colaborării rezultă un produs accesibil”, a spus el. „Nu purtăm discuții interminabile. În toate celelalte afaceri începi prin a te întreba ce își dorește clientul”.

Toate bune si frumoase. Insa Gripen are o mare, uriasa chiar, problema. Nu e F-16. In plus, e si nou! Pai cum sa mai primeasca politicianu’ onest de la noi un comision micut, cat sa-si faca vreo doua vilute, daca produsul e nou?

Sfatul meu pentru suedezi este sa-si rebranduiasca jucaria pe modelul Mike si Abibas. Cum ar fi daca ar prezenta la minister si, mai apoi, in guvern, un E-16? Eventual sa-l “faca” putin din acte, sa fie fabricat prin ’75.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.