Home » Aviatie militara, featured, headline

Noutati despre F-urile romanesti

10 November 2016 4 Comments

f16Bine, nu stiu daca-s neaparat noutati pentru unii, insa eu nu stiam chestiile astea, asa ca le impartasesc cu voi.

Bunaoara, cum nu stiu care e inceputul povestii, o sa va dau informatiile pe masura ce imi amintesc de ele. Romania are momentan sase piloti de F-16, alti patru (sau cinci?) fiind in procedura de a face trecerea pe acest tip de avion. Tinta este ca pana in 2018 sa avem 16 piloti operationali pentru cele 12 avioane, trecerea urmand a fi facuta de acum in tara.

Avem in momentul de fata doi instructori romani de F-16, insa in tara se mai afla si un instructor portughez care va ajuta si el la trecere viitorilor Warhawksi.

Daca am inteles bine, la finalul trecerii pe F-16 din strainatate, vom avea doi intructori, trei comandanti de formatie si trei piloti operationali.

Avioanele zboara, nu-s bibelouri, momentan de pe baza de la Campia Turzii. In mod normal, ar trebui sa vedem macar o celula, daca nu o formatie de trei, la parada de 1 Decembrie, au mai ramas mai putin de trei saptamani.

Daca erati la curent cu informatiile astea, va felicit. Eu nu le stiam 🙂

4 Comments »

 • Jap said:

  Păi pe piloții romîni care s-au antrenat pe f-16 în sua și israel,nu-i pui la număr? Forța fie cu ce-i 8 negrii mititei.

  • LanceR said:

   Care piloti romani de F-16 s-au antrenat in Israel? Aia care au zburat pe avioanele cu motoare vectorizate? :)))

   • Cezar said:

    Chiar si asa……in SUA ce fel de oameni s-au dus la scolarizare, tehnicieni, piloti sau instructori? 🙂 Si ce se mai aude de escadrila NR 2, s-au mai taiat niscai posibili furnizori de pe lista? A ramas ceva scurt sau ne invartim precum cateaua turbata in jurul cozii? 🙂

    • LanceR said:

     din ce stiu eu, piloti. escadrila a doua e la nivel de request for information (RfI), presupun ca decizia finala apartine viitoarei conduceri a Armatei si urmatorului parlament si/sau guvern.

     As estima ca spre sfarsitul primaverii ar trebui sa se mai miste lucrurile.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.