Oameni de legenda ai aviatiei romanesti – Dorel Luca

Daca esti fan al aviatiei romanesti, in special a celei militare, este imposibil sa nu fi auzit, macar o data, de Dorel Luca.

Cel mai bun pilot militar al Romaniei din ultimele decenii, generalul de flotila aeriana Dorel Luca s-a nascut in data de 6 iulie 1956. Suprinzator, sau poate nu, in aceeasi zi, dar cu 11 ani mai devreme, se nastea si Doru Davidovici, o alta figura de legenda a aviatiei romanesti.

Dorel Luca a urmat apoi cursurile Liceului Militar “Stefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc, Academiei de Inalte Studii Militare si a Academiei de Tehnica Militara. Cum nu vreau sa cad in greselile din trecut, aici se opreste biografia.

Important este ca, desi domnul Luca a iesit de ceva timp din viata publica, dupa ce s-a pensionat si a parasit Fortele Aeriene Romane, cei care i-au urmarit cu sufletul la gura evolutiile de la mansa batranului MiG 21, cei care au ramas impresionati de abilitatile extraordinare ale pilotului Dorel Luca, in fine, toti cei care au luat, la un moment dat, contact direct sau indirect cu Dorel Luca si care acum resimt lipsa generalului, toti acestia s-au reunit pe facebook, pe o pagina dedicata pilotului.

Pentru a va alatura acestui fan-club Dorel Luca nu trebuie decat sa intrati pe aceasta pagina de facebook, sa cereti prietenia si gata, veti face parte din cercul de fani ai celui care este Dorel Luca in speranta ca, poate, in timp, pilotul si omul se vor intoarce cu fata spre cei care il admira si care il vor admira mereu.

Fan-club Dorel Luca

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
adminNight-elf Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Night-elf
Guest

Respect pentru Generalul Dorel Luca! Ai dreptate, nu cred sa fie cineva care a mirosit un avion de aproape sa nu fi auzit de el.