Olanda n-ar prea avea nevoie de F-35/JSF

F-35 olandaProgramul JSF din care a rezultat avionul multirol si invizibil F-35 Lightning II primeste lovitura dupa lovitura. Cea mai recenta vine din Olanda, batavii ajungand la concluzia ca nu prea au nevoie de scumpul aparat american.

Bine, nu este ceva la nivel guvernamental sau macar ministerial, ci despre un studiu facut de Institutul Clingendael. Specialistii de aici au analizat o serie de variante, Olanda cu sau fara F-35, avantaje si dezavantaje, concluziile fiind destul de naspa pentru americani.

Astfel, olandezii s-ar putea folosi de F-35 doar daca si-ar propune ca, pe viitor, sa se implice din prima faza a urmatoarelor interventii militare de prin lume. Avantajul ar fi ca olandezii ar intra in randul marilor puteri, cu un cuvant greu in politica internationala. Dezavantajul ar fi costul urias, banii ce ar urma sa fie platiti pe F-35 urmand a fi taiati de la alte proiecte extrem de importante.

Oamenii din Institutul Clingendael zic ca totusi Olanda nu are nevoie de astfel de participari in viitoarele conflicte, ci ar trebui sa se mentina pe aceleasi pozitii de pana acum, cu participari la interventii dupa incheiere conflictului, la misiunile de mentinere a pacii.

In cazul asta, F-35 e la fel de util ca o placa pentru indreptat parul.

Pana in acest moment, au mai strambat din nas cu privire la F-35 Canada, Japonia si Norvegia.

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MaverickAdminGeorgeGMT Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
GeorgeGMT
Guest

Din ce in ce mai multa lume, parca n-ar mai avea nevoie de F-35…Pacat ca frumos e.

Maverick
Guest
Maverick

Tze frumos, care frumos, efendi Gheorghious (GeorgeGMT)?!
Mai frumos este la noi, la iBraila, bre! 🙂